Новини за 12 березня 2008р.

12 березня 2008 р.

       «Ефективність роботи місцевої державної адміністрації вимірюється рівнем життя простої людини. Керівники апаратів райдержадміністрацій відносяться до категорії державних службовців які формують ідеологію райдержадміністрації. Навчаючись в Центрі ви маєте виключну можливість поділитися досвідом роботи в районі, обговорити проблемні питання, шляхи їх вирішення» — підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації Георгій ЧЕРНИШ під час спілкування з керівниками апаратів райдержадміністрацій на відкритті триденного семінару «Організаційно-кадрове забезпечення діяльності органів виконавчої влади».
      Він торкнувся питань, пов’язаних з володінням керівниками навичками управлінської діяльності, регламенту, функціональних обов’язків керівника апарату. Оцінив ситуацію щодо хабарництва та протидії корупції в органах державної влади як дуже складну та таку, що потребує нагального вирішення. Необхідно проводити профілактичну роботу, яка попереджає корупційні дії уповноважених осіб органів державної влади.
      Георгій ЧЕРНИШ окреслив напрями діяльності та завдання органів виконавчої влади з орієнтацією на керівника апарату райдержадміністрації. Він закликав до тісної співпраці з громадськістю, зокрема через активну роботу зі зверненнями громадян. При розгляді, аналізі звернень громадян необхідно шукати причини негативних, антисоціальних явищ які, на жаль, мають місце в нашому суспільстві.
      Перший заступник голови облдержадміністрації на завершення свого виступу підкреслив необхідність безумовного виконання програми дій Президента України «Десять кроків назустріч людям».

***

      Одночасно сьогодні розпочалися ще два семінари.
      Це дводенний семінар «Питання роботи із зверненнями громадян відповідно до Указу Президента України від 07.02.2008 р. № 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права громадян на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» для спеціалістів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад, відділів та управлінь облдержадміністрації, відповідальних за цей напрям роботи. У перший день навчання вони отримали навчально-методичний збірник «Організація роботи із зверненнями громадян».
       «Цивілізовані відносини у сфері господарювання — мета діяльності адміністраторів дозвільних центрів області», — наголосив голова територіального представництва Держпідприємства України в області Микола Овсяник під час відкриття одноденного постійно діючого семінару для адміністраторів Дозвільних Центрів області який відбувся сьогодні в Центрі.

      Час оприлюднення з 12 березня 2008 року
      Виконавець: Михеєнко О.А.
      конт. тел.: (8-04622)77-43-12