Новини за 14 березня 2008р.

14 березня 2008 р.

      Проблеми виконання Україною Копенгагенських критеріїв та шляхи їх вирішення змогли визначити учасники виїзного заняття «Адаптація соціальної політики та трудового законодавства України до стандартів ЄС», що проходило в м. Бобровиця.
      Під час семінару-тренінгу посадові особи місцевого самоврядування та слухачі школи резерву кадрів не лише отримали загальне уявлення про Європейський союз та особливості й джерела його права, але й проаналізували механізми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, що є однією з пріоритетних складових процесу євроінтеграції України.
      Відтворенню цілісної картини зазначеного курсу зовнішньої політики нашої держави сприяло і ознайомлення з основними етапами вступу до Європейського Союзу, а також його критеріями: політичним, економічним, незалежним та критерієм членства. Робота відбувалася у формі ділової гри, що дало можливість її учасникам творчо проаналізувати поданий матеріал.
      Також учасники заходу ознайомилися з основними моделями соціального захисту в Європейському Союзі та порівняли їх українською.
      Зацікавлення слухачів викликало і фінансове забезпечення адаптації. Адже належне фінансування є однією з головних передумов успішної реалізації державної політики у сфері європейської інтеграції та адаптації. Саме обсяги фінансування та моніторинг витрачання бюджетних коштів є своєрідним показником правдивості і серйозності проголошених державою зовнішньополітичних цілей і курсу внутрішніх реформ.
      Проводили тренінг заступник начальника юридичного відділу Наталія Мужикова та учений секретар Центру Людмила Чабак, які вже вдруге висвітлювали питання адаптації законодавства до європейських стандартів під час виїзних занять для представників районів області. Надалі подібна практика матиме своє продовження.
      Час оприлюднення з 14 березня 2008 року
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-04622)77-43-12