Новини за 2 квітня 2008р.

02 квітня 2008 р.

ЗЛАМАТИ ІСНУЮЧІ СТЕРЕОТИПИ, ПРИБРАТИ ЯРЛИКИ ЩОДО НАТО

       «Зламати існуючі стереотипи, прибрати ярлики щодо НАТО. В громадян демократичної країни в умовах пострадянського, посттоталітарного суспільства стереотип про НАТО як агресивний блок має бути подоланий, і ви як посадові особи маєте приймати активну участь у демократичних перетвореннях, саме це має на меті тренінг «Національна система безпеки України і НАТО» який відбувається в рамках проекту «Залучення депутатів місцевих рад та керівників територіальних громад до навчання з євроатлантичної інтеграції», який проводить громадська організація Сіверський інститут регіональних досліджень» за підтримки МФ «Відродження», — зазначив директор інституту, завідувач кафедри Чернігівського державного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка, доктор історичних наук, професор Сергій ЛЕПЯВКО. Тренінгові заняття для селищних, міських голів проводяться в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів в межах семінару «Євроатлантична інтеграція та перспективи розвитку місцевого самоврядування в Україні».
       «Проблема в тому, чи ми хочемо зробити просто євроремонт, чи прагнемо дійсно перетворень. Саме на висвітлення перспектив вступу України до європейської спільноти направлені інтерактивні методи навчання, в яких всі ми прийматимемо участь. Обговорюючи ці питання, ми зможемо долучитися та вплинути на подальший шлях України. Наша держава знаходиться не поза європейською спільнотою, тому нам необхідно спрямовувати наші зусилля в напрямку демократизації переходу на якісно вищий рівень життя. НАТО — це вирішення економічних та політичних питань, урядом планується виділити на інформування громадськості близько 10 млн. гривень, більша частина цих коштів буде спрямована на регіони. Тому найбільш актуально постає питання щодо євроатлантичної інтеграції для на посадових осіб органів місцевого самоврядування які матимуть реальну можливість впливати на суспільну думку стосовно НАТО» — підкреслив науковий співробітник, викладач науково-дослідного центру Військового інституту Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка, заступник голови Громадської ліги «Україна-НАТО» Олег КОКОШИНСЬКИЙ.
       «Протягом двох днів проходитимуть дебати, обговорення, порівняння, співставлення з тим досвідом, який є у кожного з вас. Ви матимете можливість з’ясувати для себе переваги та недоліки вступу до Північноатлантичного альянсу, а отже, буде сформована певна громадянська позиція стосовно євроатлантичної інтеграції. По завершенню навчання ви можете надати громадськості певну інформацію щодо НАТО його діяльності в своїй громаді» — зазначив директор Центру, кандидат історичних наук Володимир БОЙКО, звертаючись зі вступним словом до селищних та міських голів.

*****

АДАПТАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ДО ЦИВІЛЬНОГО ЖИТТЯ ДОПОМАГАЄ НАТО


       «Ми третій раз відкриваємо навчання у Чернігові і вважаємо, що слухачі в надійних руках», – підкреслив 2 квітня менеджер програми «НАТО-Україна» з підготовки військовослужбовців Крістофер ШТАУДТ під час відкриття навчання військовослужбовців. Слухачі впродовж двох з половиною місяців у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації опановуватимуть програму курсу «Економіка та управління виробництвом».
      Вже другий рік Чернігівський центр бере участь у тендері щодо навчання військовослужбовців, які були звільнені у запас або відставку у зв’язку із скороченням Збройних Сил України, і перемагає, здобувши право співпрацювати з НАТО щодо їхньої адаптації до цивільного життя.
      У відкритті навчання також взяли участь: заступник командуючого територіального управління «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України з гуманітарних питань, полковник Станіслав ГОНЧАР, представник обласного військового комісаріату, майор Борис ЛАПА, спеціаліст відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Сергій БОЛДИРЕВ та директор Центру Володимир БОЙКО.
      На завершення навчання передбачено проведення ярмарки вакансій, в якій братимуть участь представники провідних підприємств та організацій Чернігівської області.

      Час оприлюднення з 2 квітня 2008 року
      Вик.: Михеєнко О.А., Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-04622)77-43-12