Новини за 10 квітня 2008р.

10 квітня 2008 р.

       Кожна територіальна громада повинна прийняти місцеву конституцію – статут, – саме таку спільну думку висловили представники керівництва Чернігівського району в.о.першого заступника голови райдержадміністрації Олександр ЛОСЬ і заступник голови районної ради Михайло КУБРАК. 10 квітня на відкритті одноденного семінару-тренінгу «Статут територіальної громади» в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів вони наголошували на перевагах розробки та прийняття такого нормативного документу для ефективнішого розв’язання місцевих проблем органом місцевого самоврядування. Слухачі: сільські голови та працівники виконавчого апарату Чернігівського району.

       Тренер семінару Олександр ГАЛУШКО підкреслив, що Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачає врегулювання окремих суспільних відносин, що виникають у процесі здійснення місцевого самоврядування, не тільки законами, а й статутами самих територіальних громад. Статут територіальної громади села, селища, міста, як це зазначається в статті 19 вказаного Закону, може прийняти представницький орган місцевого самоврядування з метою врахування історичних, національно-культурних, соціально-економічних та інших особливостей здійснення місцевого самоврядування, «на основі Конституції України та в межах цього Закону».

      Слухачі ознайомилися з етапами становлення місцевого самоврядування, структурою та основними етапами розробки і впровадження статутів територіальних громад.

      У цей же день у Центрі проведено одноденний семінар «Управління персоналом в органах місцевої виконавчої влади» для керівників та спеціалістів з кадрових питань головного, районних фінансових управлінь райдержадміністрацій.

      Слухачі розглянули проблематику запобігання порушень антикорупційного законодавства, актуальні теми щодо роботи кадрової служби, проходження державної служби, порядку прийому на роботу та звільнення працівників за строковими договорами. Також оговорені питання організаційного забезпечення проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець», роботи з документами в органах виконавчої влади.