Новини за 11 квітня 2008р.

09 квітня 2008 р.

ЧЕРНІГІВСЬКІ СТУДЕНТИ СПОСТЕРІГАЛИ ЗА ХОДОМ ГОЛОСУВАННЯ ДЕПУТАТІВ ЩОДО СОТ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ


В рамках семінару для молоді «Державна служба в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи», що проходив в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 31 березня до 11 квітня, студенти 10 квітня відвідали Київ.
      Насамперед вони познайомилися з роботою Верховної Ради України. Молодь дізналася про історію створення будинку парламенту, про особливості роботи народних депутатів минулих і нинішнього скликання. Студенти побачили, чим є кулуари Верховної Ради, стали свідками історичного голосування народних депутатів за ратифікацію протоколу про вступ до Світової організації торгівлі (СОТ). Найбільше студентів вразила атмосфера в сесійній залі та те, як проходить процес голосування.
      У Комітеті з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму чернігівців вітав завідуючий його секретаріату Микола Цуканов Він розповів про діяльність комітету та організацію забезпечення роботи його членів, відповів на питання, що хвилювали молодь. Кожен студент отримав добірку матеріалів про роботу комітету.
      Навчання продовжувалося в Київському міському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Про моделі державного управління, їх зміни, ризики і втрати говорив доктор наук з державного управління, професор Іван Розпутенко.
      Рада Європи – її цінності, інституції та завдання, це провідна тема наступного викладача – тренера Ради Європи Світлани Тимченко. Студенти не лише ознайомилися з основними засадами даної інституції, але виклали своє бачення питань прав людини і їх реалізації в Україні.
      Насамкінець зі студентам спілкувався директор Київського центру Борис Мечинський. Його розповідь про служіння влади народу та побажання вдалої кар’єри на держслужбі стала підсумком подорожі студентів до Києва.
      Сьогодні молоді люди склали іспит шляхом комп’ютерного тестування та отримали свідоцтва про завершення навчання, що проходило в рамках традиційної програми центру та управління державної служби в області головдержслужби України.