Новини за 25 квітня 2008р.

25 квітня 2008 р.

       «Чернігівщина має багато потенційно небезпечних об’єктів та досить часто страждає від природних катаклізмів, тому ми повинні працювати в напрямку профілактики роботи потенційно небезпечних підприємств і вміти адекватно та оперативно реагувати в разі виникнення надзвичайної ситуації», – наголосив сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації з питань паливно-енергетичного комплексу, транспорту і зв’язку, будівництва та житлово-комунального господарства ОЛЕКСАНДР БЄЛЬСЬКИЙ на завершенні першої сесії навчання за професійною програмою начальників відділів з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення райдержадміністрацій, міських рад (міст обласного значення). .
      Під час зустрічі зі слухачами він обговорював питання організації і здійснення органами виконавчої влади заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій різного походження, необхідності проведення серйозної роботи по інформуванню населення про потенційно небезпечні об’єкти. «Ми повинні бути всюди – на підприємствах , в школах і житлових будинках, щоб дбати про безпеку людей та захищати їх від природних та техногенних катаклізмів», – підсумував свій виступ ОЛЕКСАНДР БЄЛЬСЬКИЙ.
      В цей же день у начальників відділів з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення відбулося заняття, присвячене шістдесят третій річниці перемоги України у Другій світовій війні. 4,1 млн. чоловік було вбито, загинуло у полоні, зникло безвісти, померло у госпіталях у перші повоєнні роки; 2,4 – 2,8 млн. чоловік було вивезено до Німеччини на примусову роботу – такі страшні цифри озвучив слухачам представник у Чернігівській області Українського інституту національної пам’яті СЕРГІЙ БУТКО. Дбаючи про історичну пам’ять народу, не допустимо повторення подібного в майбутньому.

      Час оприлюднення з 25 квітня 2008 року.
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-04622)77-43-12