Новини за 13 травня 2008р.

13 травня 2008 р.

      До дня Європи в Центрі підготовлено диски «Національна безпека України і НАТО». Частина з них передана до Національної Парламентської бібліотеки та Асоціації шкіл України, інші – розповсюджені серед центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів України
      Безпосередньо Дню Європи присвячене засідання прес-клубу «Ділове слово» на тему «Україна Європейська: інтеграційні процеси», що проводитиметься на базі Центру спільно з управлінням у справах преси та інформації та управлінням внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю 15 травня 2008р.
      Відзначення Дня Європи в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів не обмежується травневими святкуваннями. Фактично, протягом року навчальний заклад інтенсивно висвітлює питання співробітництва України з Європейським Союзом.
      Зокрема, лише у поточному році проведена ціла низка заходів: виїзні семінари-тренінги «Адаптація соціальної політики та трудового законодавства України до стандартів ЄС» в смт. Ріпки, м Бобровиця (січень, березень 2008 р.) для посадових осіб, тематичний короткотерміновий семінар «Розвиток транскордонного та єврорегіонального співробітництва рубіжних областей в контексті залучення України до світових інтеграційних процесів» для заступників голів райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення з соціально-економічних питань (квітень 2008р.), спільно з громадською організацією «Сіверський інститут регіональних досліджень» та Кіровоградським, Донецьким, Київським центрами перепідготовки та підвищення кваліфікації проведено семінари-тренінги «Національна безпека України та НАТО» для керівників територіальних громад та ін.
      Під час навчання таких категорій слухачів як начальники відділів, спеціалісти з контролю апаратів райдержадміністрацій, управлінь, відділів апарату облдержадміністрації; новопризначені спеціалістів райдержадміністрацій, управлінь та відділів облдержадміністрації; заступників начальників управлінь, відділів та інших підрозділів облдержадміністрації; секретарі сільських рад та ін. висвітлюються низка модулів з європейської інтеграції України: «Європейський Союз: повноваження, права та інституції», «Законодавство Європейського Союзу», «Адаптація соціальної політики та трудового законодавства України до стандартів ЄС «Європейська інтеграція та розвиток внутрішнього ринку України», «Державна інформаційна політика в контексті європейської інтеграції України», «Україна і Світова організація торгівлі» та ін., розроблених для професійних програм підвищення кваліфікації
      З метою широкого висвітлення питань європейської та євроатлантичної інтеграції на веб-сторінці закладу працює лінк «Європейська та євроатлантична інтеграція». Також незабаром в якості окремого лінку буде розміщено матеріали тренінгу «Національна безпека України та НАТО», розробленого спільно з Сіверським інститутом регіональних досліджень.
      Збільшуються і фонди літератури, присвяченої європейській тематиці, в бібліотеці Центру. За домовленістю з Центром інформації та документації НАТО в Україні, Представництвом Європейської комісії, Бюро інформації Ради Європи в Україні заклад систематично забезпечує всіх своїх слухачів такою літературою. Також в бібліотеці Центру створена та постійно оновлюються тематичні виставки «Україна-ЄС» та «Україна-НАТО».
      Проведення Дня Європи в Україні поступово де-факто набуває всеукраїнського масштабу, що зумовлює зростання значення просвітницької діяльності, інформування населення з питань Європейського Союзу, євроінтеграційного курсу нашої держави. Саме на це і спрямовані зусилля Центру.

      Час оприлюднення з 13 травня 2008 року
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462)77-43-12