Новини за 6 червня 2008р.

6 червня 2008 р.

ВИЇЗНИЙ СЕМІНАР-ТРЕНІНГ В НОВГОРОД-СІВЕРСЬКОМУ

       «Уважно слухайте, помічайте та ставте питання, які вас турбують сьогодні. Зміни в земельному законодавстві, які відбулися останнім часом, викликають безліч питань щодо регулювання земельних відносин, особливо для керівників територіальних громад для яких і проводиться це навчання. Тренінг має на меті донести найбільш важливу та корисну інформацію яка необхідна в вашій роботі на місцях», — такими вступними словами розпочала семінар в.о. керівника апарату райдержадміністрації Наталія РОЗУМЕЙКО.
       Черговий виїзний семінар-тренінг «Правове регулювання земельних відносин», організований Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації, відбувся 5 червня в приміщенні Новгород-Сіверської райдержадміністрації для посадових осіб місцевого самоврядування Н.-Сіверського району.
       Провів семінар начальник відділу ринку та оцінки земель головного управління земельних ресурсів у Чернігівській області Ігор ПУЗАН. Роз’яснювалися актуальні питання серед яких реалізація права власності на землю, право на приватизацію землі, механізми відведення земельних ділянок, порядок оренди земельних ділянок, розміри земельного податку, порядок проведення земельних аукціонів, продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення в тому числі і іноземним громадянам.
       Найбільш хвилюючими питаннями для сільських голів району виявилися питання суборенди земель, в тому числі сінокісних угідь, проведення будівництва на землях місцевих рад, терміни розробки документації про землеустрій, вилучення земель населеного пункту для громадського користування через суд, розпаювання, використання місцевою радою земель (паїв), які використовуються власником, землі водного фонду. На ці та інші питання були отримані кваліфіковані відповіді від Ігоря ПУЗАНА.

       Час оприлюднення з 6 червня 2008 року
             
       Виконавець: Михеєнко О.А.конт. тел.: (8-0462)77-43-12