Новини за 9 червня 2008р.

09 червня 2008 р.

ТЕРИТОРІАЛЬНІ ГРОМАДИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИ

       «Більшість сільських громад області — дотаційні, потребують активної допомоги з боку органів місцевого самоврядування. В рамках проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» за підтримки ООН було обрано 8 районів Чернігівської області, які отримають фінансову допомогу. З 15 червня розпочнуться семінари, за результатами яких 5 громад отримають по 250 тис. грн. на реалізацію даного проекту, причому 2 млн. мають додати місцеві органи влади. Кошти будуть направлені на охорону здоров’я, підтримку ФАПів, забезпечення екологічної безпеки, водопостачання та водопровід, реалізацію програми «Шкільний автобус». Тут присутні представники районів, які отримають фінансування, ми просимо вас долучитися до роботи по реалізації проекту на місцях», — зазначив заступник голови обласної ради Олег ОБУШНИЙ, відкриваючи другу сесію — тижневе навчання бухгалтерів сільських рад та землевпорядників сільських, селищних рад, яке розпочалася сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

***

      На виконання Указу Президента України «Про відзначення 12-ї річниці Конституції України» та обласного плану заходів щодо відзначення 350-річчя перемоги війська під проводом гетьмана Івана Виговського у Конотопській битві, затвердженого першим заступником голови облдержадміністрації Г.В. Чернишом в Центрі для бухгалтерів та землевпорядників сільських рад відбулися круглі столи. Перший із них під назвою «Основи теорії державного будівництва та їх застосування в умовах України. Конституції України 12 років» провела начальник юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради Валентина Падій. Ведучою іншого круглого столу на тему: «Головні історичні етапи державного будівництва в Україні: до 350-річчя перемоги війська під проводом гетьмана Івана Виговського у Конотопській битві» була доцент кафедри історії та археології України Чернігівського державного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка, кандидат історичних наук Ірина Петриченко.
      Зі слів ведучих, нам необхідно навчитися відзначати свої свята, які є істинно українськими, адже ми маємо власну історію протягом якої українській народ виборював свою незалежність. «Отож, нам треба вивчати нашу справжню історію, вчитися на історичних фактах та робити власні висновки задля того, щоб не припускатися помилок в майбутньому», – підсумували учасники обговорень.

      Час оприлюднення з 9 червня 2008 року
      Виконавець: Михеєнко О.А.
      конт. тел.: (8-0462)77-43-12