Новини за 23 червня 2008р.

23 червня 2008 р.

«ДЕПУТАТ МАЄ БУТИ ЯК НАБЛИЖЧЕ ДО СВОЇХ ВИБОРЦІВ»

       «Депутати представляють інтереси всіх без виключення членів територіальної громади, тому депутат має бути якнайближче до своїх виборців, покликаний цікавитися життям громади та приймати в ньому активну участь», — зазначив у своєму виступі виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України Володимир ПАВЛЕНКО під час відкриття виїзного семінару «Депутат місцевої ради: статус, повноваження, організація роботи» в смт. Варва. Семінар відбувся 20 червня п.р., організований Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для посадових осіб місцевого самоврядування Варвинського району. Відкрили його голова Варвинської районної ради Володимир ПЕТРЕНКО голова Варвинської районної державної адміністрації Микола ГАЙДАЙ. В. ПАВЛЕНКО поділився з учасниками тренінгу своїми поглядами на систему місцевого самоврядування, торкнувся історії становлення та розвитку місцевого самоврядування його законодавчих засад. За його словами, залишається відкритим питання реальної самостійності органів місцевого самоврядування, захисту їх прав в суді. Також визначив проблемні питання в діяльності органів місцевого самоврядування, серед яких недоліки в законодавстві, невирішеність майнових прав (комунальної власності), питання земельного розмежування та володіння, було окреслено шляхи їх вирішення.
      Про роботу депутатів в постійних комісіях та на сесіях, депутатські фракції, депутатські запити і звернення, роботу з виборцями — детально розповів депутат Чернігівської міської ради, депутат Верховної Ради України 4-го скликання Володимир СТУПАК.
      Особливої гостроти під час семінару набули питання підвищення відповідальності депутатів перед виборцями, шляхів активізації роботи депутатського корпусу місцевих рад району. Розглянуто механізми підвищення ефективності взаємовідносин депутат-громада,.

***


      Три дні з 23 по 25 червня в Центрі триватиме семінар «Електронне врядування в Україні: стан та перспективи розвитку» для спеціалістів з питань впровадження інформаційних технологій райдержадміністрацій. Слухачі вивчатимуть сучасні інформаційні технології, їх використання в практичній роботі, перспективи розвитку телекомунікаційних сервісів, побудову корпоративних мереж державних органів.

      Час оприлюднення з 23 червня 2008 року
      Виконавець: Михеєнко О.А.
      конт. тел.: (8-0462)77-43-12