Новини за 27 червня 2008р.

27 червня 2008 р.

«ДО ДНЯ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ»


      Про історію прийняття Конституції, конституційний процес в Україні, конституційну ніч 1996 року розповів очевидець, учасник прийняття Конституції, депутат Верховної Ради ІІ скликання Юрій ЦЕЛИХ під час відео-мосту, який відбувся з нагоди Дня Конституції України між Чернігівським і Кіровоградським Центрами перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.
      Учасниками обговорень також стали працівники юридичного відділу апарату Чернігівської облдержадміністрації, організаційного відділу апарату Кіровоградської обласної державної адміністрації, управління внутрішньої політики Чернігівської облдержадміністрації, Головного управління юстиції та його виконавчої служби, викладачі та студенти Чернігівського інституту права, соціальних технологій і праці, Чернігівського інституту економіки і управління.
       «Конституція — це основний Закон України, атрибут нашої держави який має найвищу юридичну силу. Прийняттю Конституції передували 107 засідань Верховної Ради України. Після її прийняття розпочалося масове визнання України іншими державами, близько 120 країн її поступово визнали. Основний Закон стоїть на сторожі демократії, завдяки йому нікому не можна узурпувати владу, тільки український народ є носієм цієї влади. Головне – нам сьогодні необхідно навчитись жити за Конституцією, зробити все, щоб вона не залишилася на папері, тільки тоді ми можемо з упевненістю сказати, що Конституція діє», — зазначив у своєму виступі Ю. ЦЕЛИХ.
       «Прийняття Конституції — це компроміс, зразок консолідації в ім’я незалежної української держави, і сучасному політикуму треба повчитися підніматися над партійністю та об’єднуватися заради майбутнього країни», — підкреслив директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, кандидат історичних наук Володимир БОЙКО під час відео-дискусії.
       «Конституція — є найкращим досягненням юридичної науки. Прообразом сучасної української Конституції є Конституція Пилипа Орлика, тому діюча Конституція України має глибокі національні традиції», — наголосив в.о. директора Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій ВОРОНА.
      Висловив свою думку також заступник начальника відділу правової роботи, правової освіти, реєстрації нормативно-правових актів та легалізації об’єднань громадян Головного управління юстиції у Чернігівській області, магістр права Володимир БОБРУЙКО: «Наша Конституція увібрала в себе найкращі світові конституційні традиції, вона є центром, навколо якого обертаються всі сфери суспільного життя. Але на сьогодні вкрай не вистачає правових механізмів реалізації Конституції».
      Не обійшлося без раціональної критики, яка викликала оплески підтримки учасників відео-конференції: «Не потрібно перебільшувати чи навпаки зменшувати роль Конституції, час плине, відбуваються зміни, і тому за цих умов необхідні виважені доповнення, перспективно обґрунтовані зміни до Конституції», — підсумував свій виступ депутат Верховної Ради ІІ скликання Юрій ЦЕЛИХ.

      Час оприлюднення з 27 червня 2008 року
      Виконавець: Михеєнко О.А.
      конт. тел.: (8-0462)77-43-12

***


       «Деякі проблеми сучасних україно-російських взаємин» – така назва «круглого-столу», що 1 липня проходитиме в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Його учасники матимуть змогу зустрітися з головним редактором журналу суспільно-політичних досліджень «Сучасна Європа», кандидатом історичних наук Віктором МИРОНЕНКОМ та поставити йому запитання.
      Колишній перший секретар ЦК ВЛКСМ, член ЦК КПРС, член Президії Верховної ради СРСР, радник президента СРСР М.С. Горбачова, науковець, журналіст, уродженець Чернігова поділиться своїми думками та враженнями щодо політичних подій сучасності та недавнього минулого.

      Місце проведення зустрічі:
      м. Чернігів, 43, Будинок засідань обласної ради:
      ІІІ поверх, аудиторія № 2
      Час проведення: 1 липня 2008 р.
      Початок зустрічі: о 16.00

      Час оприлюднення з 27 червня 2008 року
      Виконавець:Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 77-43-12