Новини за 21 серпня 2008р.

21 серпня 2008 р.

Чернігів – Кіровоград он-лайн

       «Головне – відчувати єдність інтересів, прагнути зробити для країни більше, в цьому і виявляється національна свідомість!» – таку думку заступник декана історичного факультету Кіровоградського державного педагогічного університету, кандидат історичних наук Інна Вівсяна висловила під час круглого столу, проведеного 21 серпня в режимі он-лайн між Чернігівським і Кіровоградським центрами. Круглий стіл був присвячений історії українського державотворення та державним символам України. Діалог вели чернігівські та кіровоградські науковці-історики, представники кіровоградської міської влади, працівники обох центрів.
      Учасники круглого столу під час спілкування розглянули досить широке коло питань. Обговорили проблеми, що стосуються державних символів України: недосконалість законодавства у сфері державної символіки, відсутність або наукова необґрунтованість місцевої геральдики тощо.
      Науковці визначали роль та регіональні особливості національної свідомості у процесі державотворення
       «Ми – жінки і чоловіки – надихаємо і підтримуємо один одного в складній справі державотворення!» – такої думки дійшли учасники круглого столу, обговоривши роль жінки в державотворчому процесі.
      Хто належить до національної еліти України, чи є наразі українська еліта рушійною силою суспільства – таким було останнє питання, що обговорювалось під час відеозв’язку.
       «Головне досягнення сьогоднішньої зустрічі в тому, що ми висловились і почули один одного», – підсумував спілкування директор Чернігівського Центру Володимир Бойко.

      Час оприлюднення з 21 серпня 2008 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 77-43-12