Новини за 22 серпня 2008р.

22 серпня 2008 р.

Представники Чернігова, Херсона, Крима і Луганська вітали один одного з річницею Незалежності України

      Напередодні 17-ої річниці Незалежності України Чернігівський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів спільно з Херсонським, Кримським та Луганським центрами провели міжрегіональну науково-практичну відеоконференцію “Становлення та розвиток української державності за роки незалежності”.
      В конференції взяли участь керівники та працівники регіональних центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації, представники управлінь державної служби Головдержслужби України, відділів кадрової роботи апаратів та управлінь з питань внутрішньої політики обласних державних адміністрацій.
      Під час відеозв’язку було обговорено низку питань, зокрема директор Херсонського центру Сергій Білорусов виклав свої міркування щодо історичних та сучасних аспектів розвитку української держави, Володимир Бойко -директор Чернігівського центру – проаналізував досягнення та проблеми системи навчання державних службовців України доби незалежності, учасники конференції розповіли про здобутки і складності роботи своїх організацій.
      Представник литовського центру підвищення кваліфікації, який також брав участь в конференції, поділився цінним досвідом роботи подібних закладів у Литві. «Ми не маємо універсального рецепта як треба вчити державних службовців, але ми з радістю розповімо про наші досягнення та невдачі, щоб ви могли враховувати їх в своїй роботі», -підсумував він свій виступ.

      Час оприлюднення з 22 серпня 2008 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 77-43-12

Новини за 21 серпня 2008р.

21 серпня 2008 р.

Чернігів – Кіровоград он-лайн

       «Головне – відчувати єдність інтересів, прагнути зробити для країни більше, в цьому і виявляється національна свідомість!» – таку думку заступник декана історичного факультету Кіровоградського державного педагогічного університету, кандидат історичних наук Інна Вівсяна висловила під час круглого столу, проведеного 21 серпня в режимі он-лайн між Чернігівським і Кіровоградським центрами. Круглий стіл був присвячений історії українського державотворення та державним символам України. Діалог вели чернігівські та кіровоградські науковці-історики, представники кіровоградської міської влади, працівники обох центрів.
      Учасники круглого столу під час спілкування розглянули досить широке коло питань. Обговорили проблеми, що стосуються державних символів України: недосконалість законодавства у сфері державної символіки, відсутність або наукова необґрунтованість місцевої геральдики тощо.
      Науковці визначали роль та регіональні особливості національної свідомості у процесі державотворення
       «Ми – жінки і чоловіки – надихаємо і підтримуємо один одного в складній справі державотворення!» – такої думки дійшли учасники круглого столу, обговоривши роль жінки в державотворчому процесі.
      Хто належить до національної еліти України, чи є наразі українська еліта рушійною силою суспільства – таким було останнє питання, що обговорювалось під час відеозв’язку.
       «Головне досягнення сьогоднішньої зустрічі в тому, що ми висловились і почули один одного», – підсумував спілкування директор Чернігівського Центру Володимир Бойко.

      Час оприлюднення з 21 серпня 2008 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 77-43-12