Новини за 26 вересня 2008р.

26 вересня 2008 р.

      26 вересня в Центрі завершив свою роботу триденний семінар «Соціально-психологічні аспекти управлінської діяльності, імідж державного службовця. Протидія корупції в органах місцевої влади та місцевого самоврядування». Призначався він для керівників апаратів райдержадміністрацій, заступників начальників управлінь облдержадміністрації.
      Відкрила навчання та провела перше заняття заступник керівника апарату облдержадміністрації Лариса ЮРЧЕНКО. Вона зупинилася на питаннях підвищення стану виконавської дисципліни в апаратах районних державних адміністрацій, управліннях облдержадміністрації. Заняття проходило за участю начальників відділів апарату облдержадміністрації, які висвітлили свої напрямки роботи в контексті порушеної теми. Після його завершення разом з представниками правоохоронних органів відбулося засідання за «круглим столом» «Причини та умови, що призводять до порушення антикорупційного законодавства та заходи з їх усунення».
      Наступний день присвячувався соціально-психологічним аспектам управлінської діяльності, технології прийняття управлінських рішень, розв’язанню соціальних конфліктів у державно-управлінській сфері.
      В заключний, третій день, розглядалися питання дисципліни і контролю, кадрової роботи. Зокрема, у виступі начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Миколи СТРІЛЬЦЯ йшлося про пріоритетні завдання реформування державної служби, практичні аспекти роботи керівників апаратів місцевих органів влади.
      Підбила підсумки роботи семінару заступник керівника апарату облдержадміністрації Лариса ЮРЧЕНКО.

***


      «Cемінари польсько-українського проекту «Європейська політика сусідства – зміна сприйняття», які пройшли 25-26 вересня в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулись досить змістовно в них взяли активну участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадські організації та науково-педагогічні працівники. Під час тренінгів проводилися жваві обговорення, дискусії, робилися висновки», — зазначила експерт з політики Євросоюзу та України Анна КОЗЛОВСЬКА, даючи інтерв’ю представникам ЗМІ. За її словами проект реалізовуватиметься протягом півроку за матеріальної підтримки Міністерства фінансів Польщі Польсько-українською фундацією співпраці «PAUSI».
      Польща як представник Європейського союзу прагне поширити знання про ЄПС (Європейська політика сусідства) серед українського суспільства. На сьогодні в Україні відсутня достовірна інформація про ЄПС та Європейський союз, або ж сформована думка не є достатньо об’єктивною. Результатом просвітницької роботи фундації «PAUSI» на теренах України (проектом охоплено близько 10 обласних центрів), стане видання збірника матеріалів за результатами проведених тренінгів. «Остаточна оцінка проведеної роботи в компетенції Міністерства закордонних справ Польщі», — підсумувала Анна КОЗЛОВСЬКА.

      Час оприлюднення з 26 вересня 2008 року
      Виконавець: Михеєнко О.А.
      конт. тел.: (8-0462) 77-43-12