Новини за 2 жовтня 2008р.

2 жовтня 2008 р.

В КУЛИКІВЦІ РОЗГЛЯДАЛИ РОЛЬ ОРГАНІВ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ У РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА

      Виїзний семінар-тренінг «Роль органів місцевої влади у розвитку підприємництва» відбувся в смт. Куликівка. Організатором навчання виступив Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.
      У відкритті семінару прийняли участь голова Куликівської районної державної адміністрації Олег ШПАК та голова Куликівської районної ради Валентина МЕЛЬНИК.

      «Підприємництво та загалом підприємницька діяльність потребує підтримки з боку органів державної влади і це не тільки фінансова підтримка, не меншу роль відіграє інформаційно-просвітницька робота. Необхідно проводити інформування серед підприємницьких кіл та, головне, серед представників органів державної влади на які покладаються обов’язки забезпечувати розвиток підприємницької галузі в місті, селищі чи селі. Сьогоднішнє зібрання має саме просвітницьку мету», — цими словами голова Куликівської районної державної адміністрації Олег ШПАК відкрив заняття.
      «Нехай цей семінар принесе зерно мудрості всім його учасникам! В кожного з присутніх є питання на які необхідно отримати кваліфіковану відповідь, тому дозвольте відкрити навчання з найкращими побажаннями, нехай участь у ньому принесе вам користь», — зазначила голова Куликівської районної ради Валентина МЕЛЬНИК звертаючись до аудиторії.
      Провели заняття-тренінги головний спеціаліст представництва Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва в Чернігівській області Світлана ЛИСЕНКО та головний спеціаліст відділу з питань підприємництва та регуляторної політики Головного управління економіки облдержадміністрації Юлія ЖУРАВЛЬОВА.
      Ведучі, кожний зі свого напрямку, говорили про роль органів місцевої влади у розвитку підприємництва загалом та з прив’язкою до Куликівського району.
      Слухачам роз’яснювалися питання регуляторної діяльності, дотримання вимог законодавства при прийнятті регуляторних рішень органами місцевого самоврядування. Також йшлося про процедуру надання дозвільних документів представництвом Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва в Чернігівській області. Поінформовано про спрощення механізмів реєстрації фізичних осіб-підприємців. Торкнулися питань виключення підприємств з державного реєстру та визнання підприємства банкрутом.
      Аналізувалася програма розвитку малого підприємництва, яка ставить за мету формування середнього класу населення. Розглядалися і цифрові показники. Останні два роки в області виділено 31 млн. грн. на розвиток підприємництва. Із них 26 млн. – кошти фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття, які освоюються через проведення навчання безробітних громадян що прагнуть стати підприємцями.
      Загалом Куликівський район займає стабільне середнє місце за показниками розвитку підприємництва в Чернігівській області.
      Слід констатувати деякі позитивні зрушення в підприємницькій сфері, підтвердженням тому є збільшення підприємств в Чернігівській області на 1,5-2 відсотки щорічно. В свою чергу місцеві органи влади відіграють ключову роль у розвитку та підтримці бізнесу на регіональному рівні. Тому сьогоднішні заняття саме цієї категорії слухачів є необхідними — до такого висновку дійшли учасники семінару.

      Час оприлюднення з 2 жовтня 2008 року
      Виконавець: Михеєнко.О.А.
      конт. тел.: (8-0462) 77-43-12