Новини за 3 жовтня 2008р.

3 жовтня 2008 р.

***

      Правовому регулюванню повноважень органів місцевого самоврядування в галузі майнових відносин був присвячений виїзний семінар-тренінг, що 3 жовтня провів Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у Мені.
      Відкрив навчання керівник апарату Менської районної державної адміністрації Валерій Магула, який підкреслив існування низки проблем у галузі майнових відносин в органах місцевого самоврядування.
      Викладачі-практики: Людмила Кушнір – начальник відділу оцінки та відчуження майна та Олександр Нетреба – начальник відділу орендних відносин та організації розрахунків управління комунального майна обласної ради висвітлили питання ефективного управління та розпорядження об’єктами комунальної власності. Під час семінару вони також розглянули такі способи приватизації комунального майна як аукціон, конкурс, викуп, механізми їх проведення, проаналізували порядок відчуження та списання основних засобів, що перебувають у комунальній власності, ознайомили слухачів з основними аспектами оренди комунального майна, висвітлили напрями роботи управління комунального майна обласної ради. Доповідачі звернули увагу і «підводні камені» у галузі майнових відносин, зупинилися на низці нормативно-правових актів у цій сфері та наявних колізій, навели приклади найскладніших ситуацій та способів їх вирішення.
      Семінар викликав жваві дискусії та обговорення. Його учасники, а це посадові особи місцевого самоврядування Менського району, голови територіальних громад змогли з’ясувати і низку конкретних болючих питань своїх селищних та сільських рад.

      Час оприлюднення з 3 жовтня
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462)77-43-12

***

      «Керівництво і лідерство в управлінні персоналом. Соціально-психологічні проблеми особистості керівника. Стилі управління» — така назва тематичної зустрічі, якою завершився триденний семінар «Управління персоналом, протидія корупції в органах державного управління та місцевого самоврядування”, що відбувся в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Цього разу навчалися заступники начальників управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення.
      У підбитті підсумків навчання прийняли участь начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Микола УЛОЖЕНКО та директор Центру, кандидат історичних наук Володимир БОЙКО.
      У своєму заключному слові М.УЛОЖЕНКО окреслив основні пріоритетні напрями роботи управлінь праці та соціального захисту населення.

      Час оприлюднення з 3 жовтня
      Виконавець: Михеєнко О.А.
      конт. тел.: (8-0462)77-43-12