Новини за 16 жовтня 2008р.

16 жовтня  2008 р.

ЧИ ВІДПОВІДАЄ ІНТЕРЕСАМ УКРАЇНИ ВСТУП ДО ЄС?

      «Вступ до Європейського Союзу відповідає інтересам України?» — така тема дебатів, які відбулися 16 жовтня в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів під час семінару «Роль органів місцевого самоврядування щодо контролю за станом торгівельного і побутового обслуговування населення та захисту прав споживачів» для сільських голів.
      Дебати відбувалися в формі командної гри, ставилися різнопланові питання, але основні дискусії точилися навколо тези: «Чи відповідає інтересам України вступ до ЄС?». Ведучою дебатів була учений секретар Центру Людмила Чабак.
      Керівники територіальних громад наводили аргументи на основі власного досвіду, як «господарники». Дехто із учасників обговорення перебував в країнах Європейського союзу, мав можливість ознайомитися із рівнем розвитку ряду країн, познайомитися із життям громадян цих країн. Для прикладу розглядали Німеччину, Польщу, країни Прибалтики. І дійсно, в них є чому повчитися, що запозичити та реалізовувати на власних українських теренах.
      Але думки щодо інтересів України в Європейському співтоваристві дещо розходилися. Дехто із учасників дебатів висловили думку, що Україні необхідно йти своїм шляхом, ставили за приклад Білорусь.
      Дискутуючи, учасники дебатів все ж таки дійшли загального висновку — вступ до ЄС дозволить більш дієво вирішувати існуючі проблеми.

      Час оприлюднення з 16 жовтня 2008 року
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 77-43-12