Новини за 22 жовтня 2008р.

22 жовтня 2008 р.

«БУХГАЛТЕРИ ВІДВІДАЛИ СЕЛО КОВЧИН КУЛИКІВСЬКОГО РАЙОНУ»


       «Підтримка територіальної громади є необхідністю сьогодення, як на загальнодержавному, так і регіональному рівні і ми в свою чергу прагнемо всіляко сприяти цьому», — зазначила голова Куликівської районної ради Валентина Мельник виступаючи перед слухачами Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів в селі Ковчин Куликівського району. Виступ голови районної ради відбувся під час виїзного практичного заняття в рамках навчання бухгалтерів сільських рад та супроводжувався мультимедійною презентацією.
      Також у заняттях прийняли активну участь керівник апарату Куликівської райдержадміністрації Антоніна Вересоцька та голова територіальної громади Михайло Мороз.      Учасники виїзного практичного заняття ознайомилися з роботою сільської ради та її виконкому, відбувся обмін досвідом роботи бухгалтерів сільських рад.
      Сільський голова М. Мороз на своїй посаді близько 23 років, має значний досвід, розповів про своє перебування в Естонії та поділився досвідом роботи громад Прибалтійських країн.
      На сьогодні інфраструктура села Ковчин достатньо розвинена. Село на 80% заасфальтовано також газифіковано, функціонує централізоване водопостачання. На території громади розміщені три підприємства, такі як ТОВ «Полісся», ТОВ «Смолянка» та ТОВ «Колос», а також селянсько-фермерське господарство «Деснянські зорі». Всі вони успішно працюють, забезпечуючи населення робочими місцями та сільськогосподарською продукцією. В 1997 році на за рахунок спонсорської допомоги одного із приватних підприємців та за підтримки населення було побудовано Свято Георгієвську церкву.
      Село Ковчин Куликівського району має дуже давню історію. Перша згадка про населений пункт значиться 1496 роком в грамоті Олександра Казимировича, великого князя Литовського, тобто селу майже 500 років.
       «Ми на рівні громади всіляко підтримуємо наш краєзнавчий музей, де зібрана серйозна експозиція, і моє тверде переконання, що не знаючи минувшини, ми не зможемо будувати майбутнє», — підкреслив голова сільської ради М. Мороз, під час ознайомчої екскурсії стінами Ковчинського краєзнавчого музею.
      Наприкінці зустрічі учасники виїзного практичного заняття побували у Ковчинському навчально-виховному комплексі «Школа сприяння здоров’ю» ознайомлення з якою провела директор НВК Наталія Хаймон.
Є на що подивитись та що перейняти — до такого висновку прийшли учасники виїзного практичного заняття, що відбулося на базі громади села Ковчин Куликівського району.

      Час оприлюднення з 22 жовтня 2008 року
      Виконавець: Михеєнко О.А
      конт. тел.: (8-0462)77-43-12