Новини за 25 листопада 2008р.

25 листопада 2008 р.

Через тренінг до ефективного спілкування


      „Успішні професійні комунікації” – короткотерміновий семінар-тренінг з такою назвою розпочався сьогодні в Центрі для помічників заступників голів облдержадміністрації, працівників апаратів райдержадміністрацій, які виконують обов’язки секретаря керівника. Протягом двох днів психолог, консультант, член ЄСП, УСП, бізнес – тренер Ірина Глушко вчитиме слухачів керувати власними психологічними потребами, вербальній та невербальній відповідності, етиці телефонних розмов. За допомогою практичних вправ, мозкового штурму посадовці будуть опановувати етику взаємних стосунків з відвідувачами, вивчать типологію «важких» відвідувачів. За допомогою спеціальних вправ слухачі навчаться правильно організовувати робочий простір, а вправи на релаксацію допоможуть навчитися керувати стрессом. «Протягом тренінгу ви не зможете докорінно змінити поведінку або виробити якісь навички, але ви маєте усвідомити наявні проблеми, побачити свої сильні та слабкі сторони і накреслити шляхи покращення свого психологічного стану», – наголосила Ірина Глушко.
      В останній день навчання відбудеться практичне заняття з ділового українського мовлення, на якому слухачі зможуть опанувати тонкощі офіційного писемного і усного спілкування.

      Час оприлюднення з 25 листопада 2008 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 77-43-12

***

       «Стратегічний план розвитку територіальної громади сприяє залученню додаткових коштів для фінансування, а отже здатен загалом покращити становище територіальної громади» – такою була основна думка виїзного семінару-тренінгу «Створення стратегічного плану-розвитку територіальної громади. Цільові програми», що відбувся 25 листопада 2008 року в м. Носівка.
      Відкрив семінар перший заступник голови Носівської районної державної адміністрації Олександр Пуха, наголосивши на необхідності такого роду заходів.
      Викладачі, а це завідувач сектором моніторингу виконання стратегії та регіональних програм розвитку головного управління економіки облдержадміністрації Максим Стрільчук та заступник начальника відділу аналізу та прогнозування економічного розвитку головного управління економіки облдержадміністрації Олена Самородна розповіли про особливості та переваги стратегічного планування, наголосили на його актуальності. Вони проаналізували механізм формування нової системи планування розвитку територій, зробили детальний опис методології складання економічного планування розвитку територіальної громади. Викладачі підкреслили, що створення стратегічного плану громади – це копітка та тривала робота групи ентузіастів, яка вимагає значних зусиль, але її результат, як правило, того вартий.
      Окреме зацікавлення викликав огляд зовнішніх джерел фінансування, які доступні українським громадам. Максим Стрільчук детально зупинився на міжнародних донорських організаціях та фондах, які представлені в Україні та здатні допомогти українському суспільству. Головна умова при цьому – активність громад, які повинні розробити відповідні проекти та власне й звернутися за допомогою.

      Час оприлюднення з 25 листопада 2008 року
      Виконавець:Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 77-43-12