Новини за 9 грудня 2008р.

09 грудня 2008 р.

       «Під чинність закону повинні підпадати всі», – ці слова давньоримського філософа Цицерона і до сьогодні залишаються актуальними. Більш того, сучасне суспільство, як і тисячу років тому, хвилюють проблеми збереження та гарантування прав людини, дотримання законності. Саме цим питанням і був присвячений круглий стіл «Права людини: їх витоки, механізми захисту», який 9 грудня відбувся в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.
      Про природу та розвиток прав і свобод людини розповів перший заступник начальника головного управління юстиції в області, представник Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Сергій Рожець.
      Витоків та механізмів захисту прав людини торкнувся суддя апеляційного суду Чернігівської області Олександр Демченко. Він проаналізував європейські нормативно-правові акти, що стосуються захисту прав і свобод та зауважив, що з кожним роком кількість звернень до суду українських громадян інтенсивно зростає.
      Заступник начальника юридичного відділу апарату обласної державної адміністрації Наталія Мужикова розповіла про європейські стандарти у сфері праці та соціального захисту, ознайомила присутніх з можливими критеріями їх визначення.
      Механізми правового регулювання захисту прав людини Уповноваженим з прав людини Верховної Ради України окреслив декан юридичного факультету Чернігівського інституту права, соціальних технологій і праці В’ячеслав Пузирний. Також він зупинився на рівні освітньої підготовки майбутніх правозахисників та акцентував увагу на певних проблемах у цій галузі.
      У заході, організованому Центром спільно з управлінням преси та інформації облдержадміністрації, юридичним відділом апарату облдержадміністрації, головним управлінням юстиції в області взяли участь представники районних управлінь праці та соціального захисту населення, викладачі та студенти вищих навчальних закладів.

      Час оприлюднення з 9 грудня 2008 року
      Виконавець:Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 77-43-12