Новини за 10 грудня 2008р.

10 грудня 2008 р.

В Срібному говорили про роль органів місцевої влади у розвитку підприємництва

      Виїзний семінар-тренінг «Роль органів місцевої влади у розвитку підприємництва» відбувся в смт. Срібне. Організатором навчання виступив Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.       У відкритті семінару прийняли участь керівник апарату Срібнянської районної державної адміністрації Ніна БОНДАРЕНКО та заступник голови Срібнянської районної ради Микола ХМАРСЬКИЙ.
      Провели заняття-тренінг заступник голови представництва Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва в Чернігівській області Валерій БІЛООКИЙ та начальник відділу послуг та розвитку підприємництва управління торгівлі, послуг, розвитку підприємництва Чернігівської міської ради Юлія ЖУРАВЛЬОВА.
      Ведучі, кожний зі свого напрямку, говорили про роль органів місцевої влади у розвитку підприємництва загалом та з прив’язкою до Срібнянського району.
      Слухачам роз’яснювалися питання регуляторної діяльності, дотримання вимог законодавства при прийнятті регуляторних рішень органами місцевого самоврядування. Також йшлося про процедуру надання дозвільних документів представництвом Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва в Чернігівській області. Поінформовано про спрощення механізмів реєстрації фізичних осіб-підприємців. Торкнулися питань виключення підприємств з державного реєстру та визнання підприємства банкрутом.
      Аналізувалася програма розвитку малого підприємництва, яка ставить за мету формування середнього класу населення. Розглядалися і цифрові показники. Останні два роки на реалізацію заходів обласної Програми розвитку малого підприємництва передбачено майже 31 млн. грн. Більша частина із них – кошти фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття, які освоюються через проведення навчання безробітних громадян що прагнуть стати підприємцями, дотації роботодавцям та одноразову допомогу на започаткування власної справи.
      Учасники семінару прийшли до висновку, що таке навчання – вимога сьогоднішнього дня.

      Час оприлюднення з 10 грудня 2008 року
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 77-43-12