Новини за 16 грудня 2008р.

16 грудня 2008 р.

«ДЕПУТАТИ-ЗАХИСНИКИ ІНТЕРЕСІВ СВОЇХ ВИБОРЦІВ»


       «Треба знайти форму закріплення депутатів за округами, обов’язкового тісного зв’язку депутатів із виборцями. Зустрічей депутатів з виборцями, незважаючи на зміни в законодавстві , ніхто не відміняв», — зазначив у своєму виступі депутат Чернігівської міської ради, депутат Верховної ради України 4-го скликання Володимир Ступак під час проведення виїзного семінару «Депутат місцевої ради: статус, повноваження, організація роботи» в м. Городня. Семінар, що відбувся 15 грудня п.р., організований Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для посадових осіб місцевого самоврядування Городнянського району, за участю виконавчого директора Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України Володимира Павленка та Володимира Ступака. Відкрили його голова Городянської районної ради Олександр Верхуша, та представник Центру Сергій Сарана.
      Володимир Павленко поділився з учасниками тренінгу своїми поглядами на систему місцевого самоврядування, торкнувся історії становлення та розвитку місцевого самоврядування, його законодавчих засад, основних принципів діяльності органів місцевого самоврядування, прав та обов’язків, характеру та особливостей роботи депутатів, визначив проблемні питання в діяльності органів місцевого самоврядування, серед яких недоліки в законодавстві, невирішеність майнових прав (комунальної власності), питання земельного розмежування та володіння, окреслив шляхи їх вирішення.
      Про роботу депутатів в постійних комісіях та на сесіях, депутатські фракції, депутатські запити і звернення, роботу з виборцями — детально розповів депутат Чернігівської міської ради, депутат Верховної Ради України 4-го скликання Володимир СТУПАК.
      Особливої гостроти під час семінару набули питання про порядок та роль депутатських запитів, використання депутатами районних засобів масової інформації, можливість застосування антикризових заходів місцевими радами. Розглянуто механізми їх застосування.

      Час оприлюднення з 16 грудня 2008 року
      Виконавець: Сарана С.Ю.
      конт. тел.: (8-0462)77-43-12

***


      Сьогодні в Центрі розпочався короткотерміновий семінар для керівників територіальних громад «Роль органів місцевого самоврядування щодо контролю за станом торгівельного і побутового обслуговування населення та захисту прав споживачів».
Протягом навчання голови обговорять основні досягнення, проблеми стан і перспективи розвитку торгівельного і побутового обслуговування в області та на підвідомчих територіях, дізнаються про системи управління якістю відповідно до стандартів ISO 9000.
      Програмою семінару заплановано проведення конверсаторіуму «Правові аспекти в діяльності органів місцевого самоврядування. Повноваження в галузі торгового, побутового обслуговування». Також в останній день навчання слухачі стануть учасниками конверсаторіуму «Василь Стус – поет, критик, публіцист, автор самвидаву, правозахисник», присвяченого 70-річчю поета.

      Час оприлюднення з 16 грудня 2008 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462)77-43-12