Новини за 22 січня 2009р.

22 січня 2009 р.

      22 січня п.р., в День cоборності України, Центр підвищення кваліфікації кадрів провів відеоконференцію «Державотворчий потенціал Української соборності» (до 90-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки). Учасниками відеомосту стали історики, науковці та представники громадськості з Чернігівської, Луганської, Херсонської, Івано-Франківської та Кіровоградської області.
      Конференція складалася з трьох кіл виступів, під час яких учасники зі всіх п’яти областей мали змогу розказати про своє бачення історичних передумов об’єднання західно і східноукраїнських земель, становлення державної служби в контексті об’єднання УНР і ЗУНР, сучасні проблеми соборності України.
      Про правові аспекти возз’єднання УНР і ЗУНР та юридичні нюанси оформлення Акту злуки розповіли доцент кафедри правових дисциплін Чернігівського державного педагогічного університету ім.Т.Г.Шевченка, кандидат юридичних наук Олександр Віхров та старший викладач Навчально-консультаційного центру Одеської національної юридичної академії у м. Івано-Франківську Володимир Чорноус.
      Як зазначив один з учасників конференції, під час зустрічі вдалося створити калейдоскоп думок та бачень, дізнатися про погляди та позиції представників Сходу та Заходу, Півдня та Півночі України.
       «Ми можемо бути різними та мати неспівпадіння у поглядах, але головне, що ми слухаємо і чуємо один одного», – підсумував зустріч директор Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Богдан Волошинський.

***


      Сьогодні розпочалося навчання за програмою постійно діючого тематичного семінару „Українське ділове мовлення ” для державних службовців місцевих органів влади, посадових осіб місцевого самоврядування. Про загальні вимоги до складання та оформлення документів слухачам розкаже начальник загального відділу апарату облдержадміністрації Андрій Сокулінський. Тематичну зустріч на тему «Класифікація документів. Національний стандарт України» проведе начальник відділу Державного архіву області, магістр державної служби Наталія Лобанова. В рамках даного навчання посадовці зустрінуться ще два рази протягом 2009 року.

      Час оприлюднення з 22 січня 2009 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 675 021