Новини за 28 січня 2009р.

28 січня 2009 р.

      28 січня Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у смт. Варва провів перший з серії виїзних семінарів-тренінгів «Регулювання відносин між роботодавцями та найманими працівниками в межах КЗпП України. Оплата праці в органах місцевої влади». У відкритті цього навчання взяла участь Доля Любов Вікторівна – заступник голови Варвинської райдержадміністрації, яка наголосила на актуальності і необхідності вказаної теми.
      Про договірне регулювання трудових відносин, зміст колективного договору, порядок ведення трудових книжок, додержання державних гарантій в оплаті праці, соціальні стандарти у сфері праці слухачам розказала Тимощенко Катерина Михайлівна – заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.
      На семінарі, який пройшов за участю голів територіальних громад, державних службовців місцевих органів виконавчої влади, жваво обговорювались питання оплати праці на основі єдиної тарифної сітки та умови оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади. Слухачі отримали відповіді на всі свої питання, поділились досвідом вирішення проблем.

      Час оприлюднення з 28 січня 2009 року
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 675 021

Новини за 27 січня 2009р.

27 січня 2009 р.

       Що таке НАТО, як ця організація взаємодіє з Європейським Союзом, Росією, Україною з’ясовували слухачі семінару «Національна безпека України і НАТО». Пройшов він 27 січня у Бахмацькій районній раді за участю голів територіальних громад, працівників апаратів райдержадміністрації та районної ради, представників шкіл міста. Це перший з серії тренінгів з євроатлантичної тематики, що запланований Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у 2009 р. В основі його програми – розробки, що були вже апробовані з зазначеною аудиторією у низці областей України. Як з’ясувалося, для бахмачан Альянс, насамперед, – об’єднання країн, оборона, безпека, розвиток економічного партнерства, демократична міжнародна організація, захист свободи, а разом з тим – рудимент «холодної війни». Принаймні саме так зазначалося у підготовлених слухачами презентаціях. Втім, як засвідчило обговорення переваг та недоліків вступу України до НАТО, ставлення до Організації Північноатлантичного договору залишається доволі суперечливим. Відкриттям для слухачів стала історія взаємин Альянсу як з Україною, так і з Росією. Можливо саме тому, підбиваючи підсумки семінару, принаймні частина учасників зазначила: «Раніше ми думали інакше».

      Час оприлюднення з 27 січня 2009 року
      Виконавець: Бойко В.М.
      конт. тел.: (8-0462) 676-052

Новини за 23 січня 2009р.

23 січня 2009 р.

Навчаються викладачі


       «Необхідність навчання, яке ми сьогодні розпочинаємо, зумовлена тим, що абсолютна більшість викладачів Центру – практичні працівники органів державної влади та місцевого самоврядування, які добре обізнані з навчальним матеріалом, але не є професійними викладачами, а вузівські фахівці переважно працюють з іншою за своїми характеристиками цільовою аудиторією. Між тим, запровадження інтерактивних методів навчання – одна з умов його ефективності», – зазначив під час відкриття методичного семінару «Використання інтерактивних методів у навчальному процесі» директор Центру підвищення кваліфікації кадрів, кандидат історичних наук Володимир Бойко. За програмою згаданого семінару в Центрі два дні навчатимуться працівники апарату облдержадміністрації та її структурних підрозділів, виконавчого апарату обласної ради, територіальних підрозділів центральних органів влади, вищих навчальних закладів, які проводитимуть заняття в Центрі у 2009 році.
      Під час навчання слухачі в інтерактивній формі дізнаються про специфіку навчання дорослої аудиторії та сучасні моделі й принципи навчання дорослих, через аналіз ситуативних моделей обговорять труднощі в тренерській діяльності. Тренери: Володимир Бойко, учений секретар Центру Людмила Чабак, методист Центру, магістр історії Наталія Коваленко ознайомлять аудиторію з такими інтерактивними методами як лекція (візуалізована лекція), дискусія (метаплан), навчання в малих групах (снігова куля), аналіз та вирішення проблем (SWOT-аналіз), проект, обговорять особисті якості якими повинні володіти викладачі-тренери та допоможуть кожному викладачу з’ясувати, які з рис характеру заважають їм у викладацькій діяльності.
      По завершенні навчання викладачі вмітимуть самостійно планувати та проводити інтерактивні заняття, оцінювати результати семінарів – тренінгів.

      Час оприлюднення з 23 січня 2009 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 675 021

Новини за 22 січня 2009р.

22 січня 2009 р.

      22 січня п.р., в День cоборності України, Центр підвищення кваліфікації кадрів провів відеоконференцію «Державотворчий потенціал Української соборності» (до 90-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки). Учасниками відеомосту стали історики, науковці та представники громадськості з Чернігівської, Луганської, Херсонської, Івано-Франківської та Кіровоградської області.
      Конференція складалася з трьох кіл виступів, під час яких учасники зі всіх п’яти областей мали змогу розказати про своє бачення історичних передумов об’єднання західно і східноукраїнських земель, становлення державної служби в контексті об’єднання УНР і ЗУНР, сучасні проблеми соборності України.
      Про правові аспекти возз’єднання УНР і ЗУНР та юридичні нюанси оформлення Акту злуки розповіли доцент кафедри правових дисциплін Чернігівського державного педагогічного університету ім.Т.Г.Шевченка, кандидат юридичних наук Олександр Віхров та старший викладач Навчально-консультаційного центру Одеської національної юридичної академії у м. Івано-Франківську Володимир Чорноус.
      Як зазначив один з учасників конференції, під час зустрічі вдалося створити калейдоскоп думок та бачень, дізнатися про погляди та позиції представників Сходу та Заходу, Півдня та Півночі України.
       «Ми можемо бути різними та мати неспівпадіння у поглядах, але головне, що ми слухаємо і чуємо один одного», – підсумував зустріч директор Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Богдан Волошинський.

***


      Сьогодні розпочалося навчання за програмою постійно діючого тематичного семінару „Українське ділове мовлення ” для державних службовців місцевих органів влади, посадових осіб місцевого самоврядування. Про загальні вимоги до складання та оформлення документів слухачам розкаже начальник загального відділу апарату облдержадміністрації Андрій Сокулінський. Тематичну зустріч на тему «Класифікація документів. Національний стандарт України» проведе начальник відділу Державного архіву області, магістр державної служби Наталія Лобанова. В рамках даного навчання посадовці зустрінуться ще два рази протягом 2009 року.

      Час оприлюднення з 22 січня 2009 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 675 021

Новини за 21 січня 2009р.

21 січня 2009 р.

Прес-анонс


      22 січня 2009 року о 8.30 в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбудеться ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЯ «ДЕРЖАВОТВОРЧИЙ ПОТЕНЦІАЛ УКРАЇНСЬКОЇ СОБОРНОСТІ» (ДО 90-Ї РІЧНИЦІ ПРОГОЛОШЕННЯ АКТУ ЗЛУКИ УКРАЇНСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛІКИ І ЗАХІДНО-УКРАЇНСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛІКИ).
      В ній приймають участь п’ять Обласних центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації (Чернігівський, Луганський, Херсонський, Івано-Франківський, Кіровоградський). Кожний Центр представляють науковці області, представники органів влади. П’ять областей будуть обговорювати в ефірі історичні передумови, досвід, правові аспекти та наслідки проголошення Акту Злуки.

Новини за 20 січня 2009р.

20 січня 2009 р.

       «Всі ми живемо в соціумі, спілкування є необхідною складовою нашого існування, дуже багато в житті залежить від того, наскільки ефективно ми вміємо налагоджувати контакти з іншими людьми. Протягом навчання ви дізнаєтеся про психологічну природу спілкування, засвоїте вправи, що допоможуть долати повсякденний стрес та зможете поліпшити свої комунікативні навички», – звернувся до слухачів під час відкриття семінару-тренінгу «Успішні професійні комунікації» директор Центру підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко. Тематичний короткотерміновий семінар для спеціалістів райдержадміністрацій, управлінь, відділів, інших структурних підрозділів облдержадміністрації відповідальних за роботу зі зверненнями громадян триватиме з 20 по 22 січня, протягом цих днів слухачі в тренінговій формі дізнаються про техніки роботи з негативними емоціями у спілкуванні, керування власними психологічними потребами та інші особливості й закони ефективного спілкування.
      В третій день навчання заплановано проведення відеоконференції «Державотворчий потенціал Української соборності», присвяченої 90-й річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.

      Час оприлюднення з 20 січня 2009 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 675 021

Новини за 19 січня 2009р.

19 січня 2009 р.

      На сьогодні «Крути. Січень 1918 року» – найповніший збірник документів, матеріалів, досліджень про легендарну подію в історії Української революції 1917 – 1921 років. Його створили активісти громадської організації «Історико-культурологічне товариство «Герої Крут» (м. Київ): голова редакційної колегії видання – доктор історичних наук, співробітник Інституту історії України НАН України Сергій БІЛОКІНЬ, упорядник – голова Ради товариства, народний артист України Ярослав ГАВРИЛЮК, науковий консультант – начальник відділу меморіалів та музейної справи Українського інституту національної пам’яті Олександр КУЧЕРУК, головний редактор – директор Видавничого центру «Просвіта» Василь КЛІЧАК.
      Збірник поділяється на сім розділів: I. «Документи 1917 – 1918 рр.» (вміщено 147 документів!!!), II. «Спогади», III. «Документи 1919 – 1939 рр.», IV. «Документи 1939 – 1945 рр.», V. «Матеріали 1946 – 2008 рр.», VI. «Дослідження», VII. «Крути. Кіносценарій». На початку вміщено документи, які характеризують і ілюструють події доби Української Народної Республіки.
      Книгу випущено на замовлення Державного комітету телебачення та радіомовлення України за програмою «Українська книга».
      19 січня 2009 р. на засіданні прес-клубу «Ділове слово» в управлінні у справах преси та інформації Чернігівської облдержадміністрації Я. ГАВРИЛЮК і В. КЛІЧАК підкреслили, що книга «Крути. Січень 1918 року» є підсумком десятирічної праці історико-культурологічного товариства «Герої Крут».
      Після прес-конференції в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій відбулася зустріч упорядника Я. ГАВРИЛЮКА та видавця книги В. КЛІЧАКА зі слухачами Центру та представниками громадськості. На завершення зустрічі екземпляр книги було урочисто подаровано Чернігівський державній обласній універсальній науковій бібліотеці ім.В.Г.Короленка, прийняв подарунок директор бібліотеки Петро Грищенко.
      Організаторами презентації нового видання про Крути виступили управління у справах преси та інформації, управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів спільно з представником Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області.

      Час оприлюднення з 19 січня 2009 року
      конт. тел.: (8-0462) 675 021

Новини за 16 січня 2009р.

16 січня 2009 р.

Прес-анонс


      Вперше в Україні на засіданні прес-клубу «Ділове слово» в управлінні у справах преси та інформації Чернігівської облдержадміністрації проводитиметься презентація книги «Крути. Січень 1918 року». Нове видання представлятимуть його упорядник, голова Ради громадської організації «Історико-культурологічне товариство «Герої Крут» (м. Київ), лауреат премії М. Старицького Ярослав ГАВРИЛЮК та член товариства, директор Видавничого центру «Просвіта» Василь КЛІЧАК.
      Після прес-конференції планується проведення зустрічі упорядника та ви видавця книги в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації з його слухачами та представниками громадськості.
      Організатори: управління у справах преси та інформації, управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації спільно з представником Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області.
      Прес-конференція: 19 січня 2009 р. 11.00. – 12.00.
      Зустріч: 19 січня 2009 р. 12.30. – 13.15.

Новини за 15 січня 2009р.

15 січня 2009 р.

       15 січня п.р. в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочався постійно діючий тематичний семінар «Протидія корупції в органах державного управління та місцевого самоврядування». Навчатися будуть посадові особи Чернігівської міської, Деснянської та Новозаводської районних у м. Чернігові рад, їх виконавчих органів.
       «Ми не в змозі розказати вам всього: тема корупції є дуже широкою, але в Центрі ви зустрінетесь зі спеціалістами, що дадуть відповіді на ваші нагальні питання і скерують у пошуках необхідної інформації», – зазначив під час відкриття навчання директор Центру Володимир Бойко.
       Під час першого етапу навчання слухачі зустрінуться з заступником начальника управління державної служби Головдержслужби України в області Іриною Протченко, яка розповість про щорічний рейтинг оцінки поширення корупції у світі, що був оприлюднений міжнародною антикорупційною організацією Transparency International.
       Також 15 січня пройде круглий стіл з теми «Основні напрями взаємодії органів місцевої влади з правоохоронними органами щодо посилення боротьби з організованою злочинністю і корупцією в області. Профілактика правопорушень – запорука покращення криміногенної ситуації в регіоні» , який проведуть головний спеціаліст відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Сергій Меженний, прокурор відділу нагляду за додерженням законів, спецпідрозділами та іншими установами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю Прокуратури області Юрій Максиміхін та старший оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ УМВС України в Чернігівській області Василь Петрушевець.
       Семінар триватиме протягом року, в його рамках заплановано 3 одноденних навчання.

       Час оприлюднення з 15 січня 2009 року
       Виконавець: Фесенко М.В.
       конт. тел.: (8-0462) 77-43-12

Новини за 9 січня 2009р.

09 січня 2009 р.

Регулювати земельні відносини вчилися посадові особи місцевого самоврядування


      Як реалізувати право власності на землю, які існують механізми та правила відведення земельних ділянок, що говорить Закон про продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення – ці питання є нагальними та досить болючими для посадовців органів місцевого самоврядування. Саме ці проблеми були розкриті перед посадовими особами місцевого самоврядування Ріпкинського району під час виїзного семінару-тренінгу «Правове регулювання земельних відносин», організованого Центром підвищення кваліфікації кадрів.
      У відкритті навчання брали участь в.о. голови Ріпкинської районної державної адміністрації Римма Олексенко та голова Ріпкинської районної ради Юрій Лемешко.
      Проводив навчання начальник відділу державної земельної експертизи головного управління держкомзему у Чернігівській області Ігор Пузан, в доступній тренінговій формі він розповів слухачам про нюанси та особливості вирішення земельних питань.
      Семінар став першим з серії восьми запланованих Центром. Протягом року тренінги з даної теми планується провести в Ічнянському, Городянському, Сосницькому та інших районах області.

      Час оприлюднення з 09 січня 2009 року
      Виконавець: Сарана С.Ю.
      конт. тел.: (8-0462) 77-43-12