Новини за 2 лютого 2009р.

02 лютого 2009 р.

       Сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочали навчання за напрямом 1501 «Державне управління» начальники відділів соціальної роботи районних та міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Перша сесія даного навчання триватиме з 2 по 6 лютого. За п’ять днів слухачі ознайомляться з стратегією розвитку системи соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді на 2009 – 2014 роки та планом її впровадження у 2009 році, нормативно-правовим забезпеченням сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Разом з заступником директора обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ніною Кононенко начальники підсумують діяльність системи центрів СССДМ регіону у 2008 році та визначать коло завдань на 2009 рік.
       Під час практичного заняття слухачі дізнаються про особливості застосування тренінгових вправ при проведенні просвітницько-профілактичної роботи серед дітей та молоді та оволодіють корекційними вправами, спрямованими на реабілітацію жертв насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми.
       Також під час першої сесії заплановано ряд тематичних зустрічей, присвячених питанням сучасних технологій реабілітації молоді, залежної від вживання алкоголю, наркотичних та психотропних препаратів, профілактики, раннього виявлення та медичного забезпечення ВІЛ-інфікованих осіб та сімей з дітьми, які живуть з ВІЛ та іншим питанням, що є актуальними для роботи відділів соціальної роботи районних та міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

       Час оприлюднення з 02 лютого 2009 року
       Виконавець: Фесенко М.В.
       конт. тел.: (8-0462) 676 052