Новини за 12 лютого 2009р.

12 лютого 2009 р.

      11 лютого в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулося засідання навчально-методичної ради. На порядку денному були питання про підсумки роботи в 2008 р. та основні напрями діяльності на 2009 р. Доповідав директор Центру Володимир Бойко.
      Він розповів присутнім про роботу підпорядкованого йому закладу з наведенням певних статистичних даних, а саме: минулого року в Центрі пройшли підвищення кваліфікації 2719 особи, що є добрим показником роботи, поширилося практика проведення виїзних семінарів-тренінгів, застосування інтерактивних методів навчання. Центр успішно працював за низкою міжнародних програм, на 23% зросли основні фонди закладу. Йшлося й про проблемні питання: дієве використання результатів програм щодо залучення молоді до державної служби та деякі інші, роботу в умовах фінансової кризи (активізація роботи безпосередньо в районах шляхом проведення виїзних семінарів – тренінгів, впровадження дистанційного навчання).
      Заступник директора Тамара Куприяненко розказала про організаційне забезпечення навчального процесу, роботу з викладацьким складом, залучення низки відомих фахівців які виступали перед слухачами Центру.
      Учений секретар Центру Людмила Чабак проаналізувала стан методичного забезпечення навчального процесу, відзначивши посилений попит на низку розробок Центру, наукову роботу, а також звернула увагу на зростаючу динаміку поповнення бібліотечного фонду.
      Начальник сектора інформаційно-комп’ютерного забезпечення Центру Дмитро Шолох доповів про технічне забезпечення, нові технічні надбання, повне оновлення комп’ютерного класу, підкресливши, що завдяки новітнім інформаційним технологіям якість навчання в Центрі значно покращилася.
      Після доповідей працівників Центру в обговоренні взяли участь члени навчально методичної-ради Центру: Сергій Лепявко – завідувач кафедри історії слов’ян Чернігівського державного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка, доктор історичних наук, професор; Микола Стрілець – начальник управління державної служби Головдержслужби України в області; Сергій Бутко – представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області; Дмитро Никоненко – заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, доктор історичних наук; Петро Підгайний –начальник організаційного відділу апарату облдержадміністрації; Світлана Задорожна – доцент Чернігівського державного технологічного університету, кандидат економічних наук; Михайло Верес – консультант Центру. Всі вони схвально оцінили роботу Центру, підкреслили особистий вклад директора Володимира Бойка в розвиток закладу, виказали готовність до співпраці.
      Після доповідей і обговорення, а також з урахуванням висловлених зауважень і пропозицій навчально-методична рада схвалила проект рішення та оцінила роботу Центру позитивно, відзначивши: заклад належним чином виконує поставлені перед ним завдання щодо надання послуг з післядипломної освіти державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування., а також бере активну участь у реалізації загальнодержавних програм щодо навчання військовослужбовців Збройних сил України, безробітних.
      Водночас рада висловила низку побажань щодо роботи закладу: активізувати залучення перших керівників області до виступів перед слухачами, відпрацювати необхідні навчально-методичні матеріали з різних напрямів управлінської роботи, посилити увагу до змістовного наповнення пропозицій районів щодо навчання.
      Присутні на засіданні ради також ознайомилися з виставкою навчально-методичних матеріалів, збірників, посібників, підготовлених Центром у 2008 році.

      Час оприлюднення з 12 лютого 2009 року
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052