Новини за 24 лютого 2009р.

24 лютого 2009 р.

      24 – 26 лютого в Центрі підвищення кваліфікації кадрів проходитиме тематичний короткотерміновий семінар для головних бухгалтерів районних рад «Особливості бухгалтерського обліку та звітності в бюджетних установах».
      Під час даного навчання бухгалтери дізнаються про порядок планування та формування видатків на утримання органів місцевого самоврядування, основні вимоги щодо бухгалтерського обліку і звітності в бюджетних установах та про інші питання, що стосуються бухгалтерського обліку.
      Розпочався семінар тематичною зустріччю «Матеріальна і фінансова основа місцевого самоврядування», яку провів начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Валерій Дудко.

***


      24 лютого 2009 року в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбулося Засідання за «круглим столом» з розгляду питань щодо підвищення ефективності роботи Єдиних дозвільних центрів шляхом впровадження структурних та системних змін на державному та місцевому рівнях.
      Засідання за «круглим столом» провело Представництво Держкомпідприємництва України у Чернігівській області спільно з Міською громадською організацією «Лабораторія малого бізнесу» (м. Славутич). В ньому прийняли участь представники головного управління економіки обласної державної адміністрації, Чернігівської міської ради, дозвільних органів, адміністратори єдиних дозвільних центрів районів і міст Чернігівської області.
      В області діє 25 дозвільних центрів з видачі документів дозвільного характеру, створені умови для їх роботи, призначено адміністраторів, які надають суб’єктам господарювання вичерпну інформацію щодо вимог та порядку одержання дозволів для започаткування та провадження господарської діяльності, організовують видачу суб’єкту господарювання документів дозвільного характеру, забезпечують взаємодію місцевих дозвільних органів та суб’єктів господарювання щодо видачі дозвільних документів та документообігу.
      Прийом та надання консультацій суб’єктам господарювання у дозвільних центрах районів та міст обласного підпорядкування ведеться за принципом організаційної єдності. Суб’єкт господарювання має право вибору способу отримання документів дозвільного характеру безпосередньо за зверненням у відповідні місцеві дозвільні органи, представники яких здійснюють прийом суб’єктів господарювання в одному приміщенні або за зверненням до адміністратора.
      В рамках «круглого столу» спільно з адміністраторами дозвільних центрів було проведено презентацію та обговорення результатів і рекомендацій громадського моніторингу діяльності дозвільних центрів.
      В ході конструктивного діалогу між учасниками заходу проаналізовані основні проблеми дозвільної системи, що перешкоджають розвитку підприємництва в області, висловлені пропозиції щодо покращання якості послуг, що надаються дозвільними центрами, взаємодії між адміністраторами та дозвільними органами, підвищення професійного рівня адміністраторів області, посилення відповідальності дозвільних органів та їх посадових осіб, адміністраторів за порушення вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру та інше.

      Час оприлюднення з 24 лютого 2009 року
      конт. тел.: (8-0462) 676 052