Новини за 27 лютого 2009р.

27 лютого 2009 р.

      27 лютого Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у смт. Козелець провів виїзний семінар-тренінг «Регулювання відносин між роботодавцями та найманими працівниками в межах КЗпП України. Оплата праці в органах місцевої влади». У відкритті цього навчання взяв участь Шапка Микола Васильович – голова Козелецької районної ради, який наголосив: «Така зустріч нам необхідна, оскільки питання трудового законодавства набули сьогодні особливої гостроти». Птуха Тамара Василівна – керівник апарату райдержадміністрації, підкреслила: «В залі зібралось понад 60 чоловік, що свідчить про зацікавленість у даній тематиці, про необхідність роз’яснення окремих питань законодавства про працю».
      Семінір-тренінг провела Тимощенко Катерина Михайлівна – заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.
      Вона розказала про договірне регулювання трудових відносин, зміст колективного договору, додержання державних гарантій в оплаті праці, соціальні стандарти у сфері праці, порядок індексації грошових доходів громадян.
      На семінарі, який пройшов за участю голів територіальних громад, державних службовців місцевих органів виконавчої влади, обговорювались питання оплати праці на основі єдиної тарифної сітки та умови оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, порядок розрахунку заробітної плати та матеріальної допомоги.
      Слухачі подякували за змістовну і професійну інформацію, змогу отримати консультацію по болючим питанням трудового законодавства.

      Час оприлюднення з 27 лютого 2009 року
      Виконавець:Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 25 лютого 2009р.

25 лютого 2009 р.

       «Письменники рівня Павла Загребельного – це письменники планетарного масштабу», – така думка прозвучала під час «круглого столу», присвяченого вшануванню письменника, Героя України, лауреата Державної премії СРСР, Шевченківської премії, який нещодавно відійшов у вічність.
      Учасники заходу, що відбувся в рамках навчання головних бухгалтерів районних рад, поділилися своїми думками з приводу життєвого та літературного шляху Павла Архиповича.
       «Павло Загребельний жив по-справжньому», – зазначила у своєму виступі старший викладач кафедри української мови і літератури Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, член Національної спілки письменників України Ганна Арсенич-Баран. Вона торкнулася етичних засад творчого процесу митця та особливостей сприйняття його творів.
      На аналізі романів Загребельного в історичному та суспільному контексті зупинився редактор газети «Сіверщина» Василь Чепурний, та зауважив, що своїми історичними творами Павло Архипович перетворив національну ганьбу на національну перемогу.
      Особистими спогадами від зустрічей з Загребельним поділився голова Чернігівської організації Національної спілки письменників України, лауреат семи літературних та журналістських премій письменник Станіслав Реп’ях. «Це була неоднозначна людина, великий майстер, щирий, іноді прямолінійний. Він мав феноменальну, дзеркальну пам’ять. Його твори – це ціла енциклопедія», – зазначив письменник. Загребельний неодноразово відвідував Чернігівщину, з ним, як і з іншими, траплялися курйози та кумедні історії. Це не повинно приховуватися від громадськості. «Чим більше знатимуть про інтимне життя письменника, тим більшим буде інтерес до його творів» – такий висновок зробив Станіслав Реп’ях.
       «Бути людиною в усьому – завдання кожного, письменника ж – особливо», – таку думку колись висловив Павло Архипович, і вона, фактично, стала його життєвим кредом.

      Час оприлюднення з 25 лютого 2009 року
      Виконавець:Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 24 лютого 2009р.

24 лютого 2009 р.

      24 – 26 лютого в Центрі підвищення кваліфікації кадрів проходитиме тематичний короткотерміновий семінар для головних бухгалтерів районних рад «Особливості бухгалтерського обліку та звітності в бюджетних установах».
      Під час даного навчання бухгалтери дізнаються про порядок планування та формування видатків на утримання органів місцевого самоврядування, основні вимоги щодо бухгалтерського обліку і звітності в бюджетних установах та про інші питання, що стосуються бухгалтерського обліку.
      Розпочався семінар тематичною зустріччю «Матеріальна і фінансова основа місцевого самоврядування», яку провів начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Валерій Дудко.

***


      24 лютого 2009 року в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбулося Засідання за «круглим столом» з розгляду питань щодо підвищення ефективності роботи Єдиних дозвільних центрів шляхом впровадження структурних та системних змін на державному та місцевому рівнях.
      Засідання за «круглим столом» провело Представництво Держкомпідприємництва України у Чернігівській області спільно з Міською громадською організацією «Лабораторія малого бізнесу» (м. Славутич). В ньому прийняли участь представники головного управління економіки обласної державної адміністрації, Чернігівської міської ради, дозвільних органів, адміністратори єдиних дозвільних центрів районів і міст Чернігівської області.
      В області діє 25 дозвільних центрів з видачі документів дозвільного характеру, створені умови для їх роботи, призначено адміністраторів, які надають суб’єктам господарювання вичерпну інформацію щодо вимог та порядку одержання дозволів для започаткування та провадження господарської діяльності, організовують видачу суб’єкту господарювання документів дозвільного характеру, забезпечують взаємодію місцевих дозвільних органів та суб’єктів господарювання щодо видачі дозвільних документів та документообігу.
      Прийом та надання консультацій суб’єктам господарювання у дозвільних центрах районів та міст обласного підпорядкування ведеться за принципом організаційної єдності. Суб’єкт господарювання має право вибору способу отримання документів дозвільного характеру безпосередньо за зверненням у відповідні місцеві дозвільні органи, представники яких здійснюють прийом суб’єктів господарювання в одному приміщенні або за зверненням до адміністратора.
      В рамках «круглого столу» спільно з адміністраторами дозвільних центрів було проведено презентацію та обговорення результатів і рекомендацій громадського моніторингу діяльності дозвільних центрів.
      В ході конструктивного діалогу між учасниками заходу проаналізовані основні проблеми дозвільної системи, що перешкоджають розвитку підприємництва в області, висловлені пропозиції щодо покращання якості послуг, що надаються дозвільними центрами, взаємодії між адміністраторами та дозвільними органами, підвищення професійного рівня адміністраторів області, посилення відповідальності дозвільних органів та їх посадових осіб, адміністраторів за порушення вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру та інше.

      Час оприлюднення з 24 лютого 2009 року
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 21 лютого 2009р.

21 лютого 2009 р.

      24 лютого 2009 року об 11.00 в аудиторії № 3 Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбудеться Засідання за «круглим столом» з розгляду питань щодо підвищення ефективності роботи Єдиних дозвільних центрів шляхом впровадження структурних та системних змін на державному та місцевому рівнях.
      Засідання за «круглим столом» проводить Представництво Держкомпідприємництва України у Чернігівській області спільно з Міською громадською організацією «Лабораторія малого бізнесу» (м. Славутич). В ньому приймають участь представники обласної державної адміністрації, Чернігівської міської ради, дозвільних органів, адміністратори єдиних дозвільних центрів районів і міст Чернігівської області.
      В рамках «круглого столу» спільно з учасниками буде проведено презентацію та обговорення результатів і рекомендацій громадського моніторингу діяльності дозвільних центрів.

      Час оприлюднення з 21 лютого 2009 року
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 20 лютого 2009р.

20 лютого 2009 р.

       «Проходження служби в органах місцевого самоврядування. Дотримання законодавства» – круглий стіл під такою назвою відбувся сьогодні в Ценрі підвищення кваліфікації кадрів в рамках навчання за професійною програмою секретарів сільських рад. Під час круглого столу перед слухачами виступили: Ірина Протченко – заступник начальника управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області та Надія Алійник – завідувач сектором управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області. Вони розповіли секретарям про основи місцевого самоврядування, відповіли на питання, що стосуються роботи в органах місцевого самоврядування.
      Бухгалтери та секретарі сільських рад, які підвищували кваліфікацію протягом тижня, змогли ознайомитись з виставкою літератури, що відкрилася сьогодні в бібліотеці Центру з нагоди Міжнародного дня рідної мови. На виставці представлені книги різних жанрів та напрямів: довідкова, навчальна, художня література, але всіх їх об’єднує тема рідної мови та краси українського слова.
      Групи секрктарів та бухгалтерів сільських рад продовжать навчання за професійними програмами вже на другій сесії, яка запланована на травень п.р.

      Час оприлюднення з 20 лютого 2009 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 16 лютого 2009р.

16 лютого 2009 р.

       Сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів за напрямом 1501 «Державне управління» розпочали тижневе навчання відразу дві групи: секретарів та бухгалтерів сільських рад.
       Перша сесія навчання бухгалтерів передбачає ряд конверсаторіумів, під час яких будуть обговорені питання планування та використання коштів місцевих бюджетів, оподаткування неприбуткових організацій, повноваження місцевих органів влади в сфері бюджету та фінансів, а також актуальні питання виконання податкового законодавства.
       Про основні вимоги щодо бухгалтерського обліку і звітності в бюджетних установах та про виконання місцевих бюджетів в умовах їх казначейського обслуговування бухгалтери зможуть дізнатися під час тематичних зустрічей, що також заплановані програмою першої сесії навчання.
       Програмою навчання секретарів передбачено вивчення правових засад місцевого самоврядування, причин та умов, що призводять до порушення антикорупційного законодавства та заходів з їх усунення, основних завдань та організації роботи з документами в органах місцевого самоврядування.
       В формі конверсаторіумів пройдуть для секретарів заняття, присвячені структурі та компетенції органів державного управління на території, взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, організаційно-кадровому забезпеченню діяльності органів місцевого самоврядування, формуванню іміджу посадової особи місцевого самоврядування.
      Плани перших сесій навчання секретарів та бухгалтерів передбачають вивчення як вузьких професійних питань так і більш загальних тем, що є актуальними для обох груп.

       Час оприлюднення з 16 лютого 2009 року
       Виконавець: Фесенко М.В.
       конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 12 лютого 2009р.

12 лютого 2009 р.

      11 лютого в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулося засідання навчально-методичної ради. На порядку денному були питання про підсумки роботи в 2008 р. та основні напрями діяльності на 2009 р. Доповідав директор Центру Володимир Бойко.
      Він розповів присутнім про роботу підпорядкованого йому закладу з наведенням певних статистичних даних, а саме: минулого року в Центрі пройшли підвищення кваліфікації 2719 особи, що є добрим показником роботи, поширилося практика проведення виїзних семінарів-тренінгів, застосування інтерактивних методів навчання. Центр успішно працював за низкою міжнародних програм, на 23% зросли основні фонди закладу. Йшлося й про проблемні питання: дієве використання результатів програм щодо залучення молоді до державної служби та деякі інші, роботу в умовах фінансової кризи (активізація роботи безпосередньо в районах шляхом проведення виїзних семінарів – тренінгів, впровадження дистанційного навчання).
      Заступник директора Тамара Куприяненко розказала про організаційне забезпечення навчального процесу, роботу з викладацьким складом, залучення низки відомих фахівців які виступали перед слухачами Центру.
      Учений секретар Центру Людмила Чабак проаналізувала стан методичного забезпечення навчального процесу, відзначивши посилений попит на низку розробок Центру, наукову роботу, а також звернула увагу на зростаючу динаміку поповнення бібліотечного фонду.
      Начальник сектора інформаційно-комп’ютерного забезпечення Центру Дмитро Шолох доповів про технічне забезпечення, нові технічні надбання, повне оновлення комп’ютерного класу, підкресливши, що завдяки новітнім інформаційним технологіям якість навчання в Центрі значно покращилася.
      Після доповідей працівників Центру в обговоренні взяли участь члени навчально методичної-ради Центру: Сергій Лепявко – завідувач кафедри історії слов’ян Чернігівського державного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка, доктор історичних наук, професор; Микола Стрілець – начальник управління державної служби Головдержслужби України в області; Сергій Бутко – представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області; Дмитро Никоненко – заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, доктор історичних наук; Петро Підгайний –начальник організаційного відділу апарату облдержадміністрації; Світлана Задорожна – доцент Чернігівського державного технологічного університету, кандидат економічних наук; Михайло Верес – консультант Центру. Всі вони схвально оцінили роботу Центру, підкреслили особистий вклад директора Володимира Бойка в розвиток закладу, виказали готовність до співпраці.
      Після доповідей і обговорення, а також з урахуванням висловлених зауважень і пропозицій навчально-методична рада схвалила проект рішення та оцінила роботу Центру позитивно, відзначивши: заклад належним чином виконує поставлені перед ним завдання щодо надання послуг з післядипломної освіти державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування., а також бере активну участь у реалізації загальнодержавних програм щодо навчання військовослужбовців Збройних сил України, безробітних.
      Водночас рада висловила низку побажань щодо роботи закладу: активізувати залучення перших керівників області до виступів перед слухачами, відпрацювати необхідні навчально-методичні матеріали з різних напрямів управлінської роботи, посилити увагу до змістовного наповнення пропозицій районів щодо навчання.
      Присутні на засіданні ради також ознайомилися з виставкою навчально-методичних матеріалів, збірників, посібників, підготовлених Центром у 2008 році.

      Час оприлюднення з 12 лютого 2009 року
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 10 лютого 2009р.

10 лютого 2009 р.

      10 лютого в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулось закриття курсів «Англійська мова».
      В день закриття чотирнадцяти слухачам, що успішно завершили ці курси, вручив сертифікати Крістофер Штаудт, менеджер «Програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців». Він зазначив, що сьогодні офіційно закриває програму 2008 р. з перепідготовки військовослужбовців, яка працювала не лише в Чернігові, а і в інших містах України (Хмельницькому, Львові, Харкові).
      «Ви показали дуже хороші результати на підсумковому тестуванні, отримали сертифікати і, я думаю, це допоможе вам адаптуваватися в цивільному житті і знайти достойну роботу», – підсумував Крістофер Штаудт.
      Навчання проводилося в рамках програми мовної підготовки військових, воно запроваджується спільно з Міністерством оборони України і є частиною співробітництва між Україною та НАТО з питань пов’язаних з конверсією.
      Проводила навчання одна із провідних мовних інституцій – Британська Рада, воно тривало чотири місяці і фінансувалося НАТО.

Час оприлюднення з 10 лютого 2009 року
Виконавець: Коваленко Н.В.
конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 9 лютого 2009р.

9 лютого 2009 р.

ПРЕС-АНОНС


      10 лютого о 13.00. в аудиторії № 1 Чернігівського Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбудеться закриття курсів «Англійська мова».
      Навчання проводилося в рамках програми мовної підготовки військових і є частиною співробітництва між Україною та НАТО з питань пов’язаних з конверсією, яка запроваджується спільно з Міністерством оборони України.
      Проводила навчання одна із провідних мовних інституцій – Британська Рада, воно тривало чотири місяці і фінансувалося НАТО.
      В день закриття чотирнадцяти слухачам, що успішно завершили ці курси, вручить сертифікати Крістофер Штаудт, менеджер «Програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців».

Новини за 5 лютого 2009р.

05 лютого 2009 р.

       «Хто є членом особистого селянського господарства?», «Кому належать лісосмуги за межами населених пунктів?», «Чи може суд анулювати державний акт власності на землю?», – ці та інші питання ставили посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці місцевих органів влади Ічнянського району під час виїзного семінару-тренінгу «Правове регулювання земельних відносин», що проходив 4 лютого в м. Ічня. Навчання було організоване Центром підвищення кваліфікації кадрів і стало другим з серії семінарів на дану тематику.
       У відкритті семінару брали участь голова Ічнянської районної державної адміністрації Віталій Семенець та голова Ічнянської районної ради Олександр Сенчик. Проводив навчання начальник відділу державної земельної експертизи головного управління Держкомзему у Чернігівській області Ігор Пузан, який розповів про реалізацію права власності на землю, механізми відведення земельних ділянок та продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення та відповів на питання посадовців.

       Час оприлюднення з 05 лютого 2009 року
       Виконавець: Сарана С.Ю.
       конт. тел.: (8-0462) 676 052