Новини за 12 березня 2009р.

12 березня 2009 р.

       «Який порядок приватизації земельних ділянок?», «Хто займається оформленням документації на землевідведення?», «Чи може іноземний громадянин успадкувати земельну ділянку?», – ці та інші питання ставили посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці місцевих органів влади Городнянського району під час виїзного семінару-тренінгу «Правове регулювання земельних відносин», що проходив 12 березня в м. Городня. Навчання було організоване Центром підвищення кваліфікації кадрів і стало третім з серії семінарів на дану тематику.
      У відкритті семінару брали участь голова Городнянської районної ради Олександр Верхуша та керівник апарату Городнянської районної державної адміністрації Ігор Бербера. Проводив навчання начальник відділу державної земельної експертизи головного управління Держкомзему у Чернігівській області Ігор Пузан, який розповів про реалізацію права власності на землю, механізми відведення земельних ділянок та продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення та відповів на питання посадовців.

      Час оприлюднення з 12 березня 2009 року
      Виконавець: Сарана С.Ю.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

***


      Майстерня розробки проектів відбулася сьогодні в рамках навчання селищних, міських (міст районного значення) голів за програмою тематичного короткотермінового семінару «Розробка та управління проектами».
      Тренер майстер-класу – член правління тренерської асоціації України, тренер Ради Європи Світлана Тимченко детально розглянула зі слухачами механізми залучення фінансування програм міжнародної технічної допомоги та інших грантових установ.
      Слухачі мали можливість оглянути життєвий цикл проекту: від підготовчого етапу, пов’язаного з аналізом ситуації, визначенням партнерів та ін. до впровадження проекту та заключного етапу. На практиці учасники заходу ознайомилися зі складовими проектної пропозиції: анотація, вступна частина, мета, завдання, цільова аудиторія, план заходів, очікувані результати, кошторис, та повчилися їх розробці.
      На запитання Світлани Тимченко до слухачів, якими будуть ваші подальші дії, деякі з голів територіальних громад поділилися досить конкретними планами на майбутнє, що свідчить про актуальність заходу.

      Час оприлюднення з 12 березня 2009 року
      Виконавець:Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052