Новини за 16 березня 2009р.

16 березня 2009 р.

       16 березня в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочалася перша сесія навчання секретарів сільських рад за напрямом 1501 «Державне управління» (ПППК).
       «Ми дуже раді, що ви знайшли можливість приїхати до нас на навчання. Зі свого боку ми намагались складати розклад першої сесії, враховуючи ваші побажання та інтереси, зробити навчання максимально інформативним та корисним», – зазначила під час відкриття занять заступник директора Центру Тамара Куприяненко.
       Протягом тижневого навчання секретарі дазнаються про регламент роботи та планування роботи органу місцевого самоврядування, положення про постійні комісії, організацію контролю в органах влади, правові засади місцевого самоврядування та інше. На вівторок для секретарів заплановано відеоконференцію «Регіональні особливості утилізації відходів: стан, проблеми, перспективи». В режимі відеозв’язку слухачі зможуть поспілкуватися з представниками Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Луганській області, представниками Луганської обласної санітарно-епідеміологічної станції. Зі сторони Чернігівщини слово матимуть перший заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області Ігор Чікірісов, та в.о. заступника Чернігівської обласної санітарно-епідеміологічної станції Михайло Величко.
       Паралельно з секретарями за напрямом 1501 «Державне управління» в Центрі вчитимуться бухгалтери сільських рад. Протягом першої сесії для них заплановано ряд конверсаторіумів, присвячених правовим засадам місцевого самоврядування та регулюванню служби в місцевих органах влади, повноваженням органів місцевого самоврядування. Про особливості контролю за виконанням закону про бюджет та про сучасні комп’ютерні технології у діяльності органів місцевого самоврядування бухгалтери дізнаються під час практичних занять.
       До 370 річниці від дня народження Івана Мазепи для обох груп відбудеться «круглий стіл» за участю дослідника доби Мазепи, заслуженого журналіста України, редактора журналу «Сіверянський літопис», власного кореспондента газети «Голос України» Сергія Павленка, завідувача кафедри історії слов’ян Чернігівського державного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка, доктора історичних наук, професора Сергія Лепявка та представника Інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергія Бутка.

       Час оприлюднення з 16 березня 2009 року
       Виконавець: Фесенко М.В.
       конт. тел.: (8-0462) 676 052