Новини за 24 березня 2009р.

24 березня 2009 р.

Представники Польщі, Росії та України проаналізувалимісце України у європейському просторі


       під час тематичної зустрічі «Європейський простір та Україна»,що проходила в Центрі підвищення кваліфікації кадрів, організованої Сіверським інститутом регіональних досліджень спільно з Центром європейської інформації за підтримки міжнародного Фонду «Відродження»
       Учасники зустрічі, а це державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування, представники громадськості, журналісти, зустрілися з президентом Європейської асоціації українців Олексієм Толкачовим; заступником начальника відділу правової роботи, правової освіти, реєстрації нормативно-правових актів та легалізації об’єднань громадян головного управління юстиції в Чернігівській області Володимиром Бобруйко.
       «У нас в Україні дуже часто змішують поняття «євроінтеграція», «вступ до ЄС», «європеїзація», але їх необхідно чітко розрізняти – зазначив у своєму виступі Олексій Толкачов, – вступ до Європейського Союзу – це суто політичне рішення, європеїзація – це модернізаційний шлях, що передбачає цілу низку реформ».
      Саме про реформи у сфері адаптації українського законодавства до європейських стандартів розповів Володимир Бобруйко. Він окреслив низку законодавчих актів, прийнятих з урахуванням вимог Європейського Союзу.
       В режимі відео-конференції чернігівці мали змогу поспілкуватися і з представниками країн-сусідів. Зокрема, старший координатор програм українсько-польської фундації ПАУСІ (Варшава, Польща) Адам Зауер детально окреслив аспекти польсько-української співпраці, зазначив, що Польща підтримує європейський курс нашої держави. Аспірант університету Марії Склодовської-Кюрі (Люблін, Польща) Ігор Любашенко розповів про східне партнерство як новий вимір спільного європейського простору. Керівник Центру українських досліджень Інституту Європи Російської академії наук, редактор журналу «Современная Европа» (Москва, Росія) – Віктор Мироненко поділився своїми роздумами щодо українського виміру євроінтеграції та європеїзації. «В міжнародній політиці Україні потрібна максимальна зваженість» –підсумував свій виступ Віктор Мироненко.

      Час оприлюднення з 24 березня 2009 року
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

      24 березня в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочала навчання група начальників відділів освіти райдержадміністрацій та управлінь освіти міських рад (міст обласного значення). Програма триденного семінару має назву «Робота органів управління освітою щодо підвищення якості освіти та перспективи освітньої галузі в області».
      Відкривали навчання начальник управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Анатолій Заліський та начальник управління державної служби Головдержслужби України у Чернігівській області Микола Стрілець.
      Навчання акцентоване на обговоренні нагальних освітянських питань: пріоритетних завдань органів управління освітою щодо покращення надання освітніх послуг, проблем матеріально-технічного забезпечення закладів освіти, впровадження енергозберігаючих технологій в галузі освіти, шляхи вдосконалення організації профільного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах області.
      На вівторок для освітян заплановано виїзд до Ріпкинського району. Там відбудеться робота на базі місцевих загальноосвітніх навчальних закладів.

      Час оприлюднення з 24 березня 2009 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052