Новини за 1 квітня 2009р.

01 квітня 2009 р.

ПРЕС-АНОНС

      2 квітня о 13.00. в аудиторії № 2 Чернігівського Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбудеться відкриття навчання для військовослужбовців за курсом «Комп’ютерна графіка та дизайн».
      Навчання проводиться в рамках програми підготовки військових і є частиною співробітництва між Україною та НАТО, що запроваджується спільно з Міністерством оборони України.
      У відкритті занять візьмуть участь Крістофер Штаудт, менеджер «Програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців», представники обласної державної адміністрації, територіального управління «Північ», обласного військового комісаріату.

***

      Сприйняття європейських прагнень України, а разом з ними – цінностей, залишається дискусійним для самих її громадян. Разом з тим їх обговорення та ознайомлення з засадами відповідної державної політики – необхідна умова реалізації задекларованих рішень. Такий висновок можна зробити за матеріалами першого з серії виїзних семінарів «Державне управління України у спільному європейському просторі», проведеного Центром у Корюківці для голів територіальних громад, працівників апаратів місцевих органів влади. У його відкритті взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Віктор Чернуха, заступник голови районної ради Григорій Чорний, керівник апарату райдержадміністрації Олександр Безнісько. Тренінг проводив директор Центру Володимир Бойко.
      Слухачі знайомилися з причинами, що призвели до появи Європейської політики сусідства, а тепер – Східного партнерства, їх основними засадами, напрямами та інструментами реалізації. Особлива увага приділялася тим аспектам євроінтеграції, які нині Європейський Союз готовий запропонувати Україні та вимогам, що ставляться у зв’язку з цим до роботи органів державного управління та місцевого самоврядування, залучення до прийняття управлінських рішень інституцій громадянського суспільства. Учасники семінару отримали можливість сформулювати власне розуміння політики Східного партнерства, а також ознайомилися з новими можливостями, що відкриваються після її започаткування.

      Час оприлюднення з 1 квітня 2009 року
      Виконавець: Бойко В.М.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052