Новини за 3 квітня 2009р.

03 квітня 2009 р.

ГОВОРИЛИ ПРО БОЛОНСЬКИЙ ПРОЦЕС


       «Болонський процес триває вже 10 років, це достатній час для того, щоб можна було підбивати деякі підсумки і робити висновки про його ефективність та слабкі місця», – так розпочав свій виступ на круглому столі «Болонський процес та наближення до європейських стандартів освіти» заступник декана історичного факультету Чернігівського державного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка Андрій Острянко.
Кргулий стіл було організовано Центром підвищення кваліфікації кадрів спільно з Сіверським інститутом регіональних досліджень та Центром Європейської інформації ОУНБ в рамках навчання студентів за програмою семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи» .
       На занятті молодь дізналася про формування спільного освітнього і наукового простору та розробку єдиних критеріїв і стандартів у цій сфері в масштабах усього континенту, про походження назви процесу від назви університету в італійському місті Болонья, де були започатковані такі ініціативи та про інші моменти виникнення і проходження даного явища.
       До Центру Європейської інформації, де можна знайти друковану літературу про Болонський процес та скористатися Інтеренетом для пошуку необхідних даних, запросила студентів консультант Тетяна Шумська
       «Сьгоднішній круглий стіл повинен допомогти вам розібратися в особливостях Болонського процесу, дізнатися про специфіку його проходження на вітчизняних освітніх просторах»,- підсумувала захід учений секретар Центру Людмила Чабак.

       Час оприлюднення з 3 квітня 2009 року
       Виконавець: Фесенко М.В.
       конт. тел.: (8-0462) 676 052