Новини за 8 квітня 2009р.

08 квітня 2009 р.

      Головам територіальних громад бракує постійних фахових юридичних консультацій – такий висновок зробили учасники семінару-тренінгу «Правове регулювання земельних відносин», аналізуючи колізії сучасного земельного законодавства.
      Спільно з начальником відділу державної земельної експертизи головного управління Держкомзему у Чернігівській області Ігорем Пузаном сільські голови та працівники виконавчого апарату селищної ради та районної державної адміністрації під час семінару у Сосниці ознайомилися з механізмами відведення земельних ділянок, проаналізували проблеми реалізації права власності на землю, розглянули процес продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення.
       «Зачасту місцеві керівники стають заручниками свого незнання, тому роз’яснення земельних питань для них вкрай важливе», – зазначив на відкритті семінару керуючий справами апарату районної ради Михайло Матвієнко.
       «Сьогодні в земельному законодавстві склалася досить неоднозначна ситуація, позначена низкою суперечностей та невизначеності. Тому фіксується величезна кількість порушень у цій сфері» – підкреслив Ігор Пузан. На конкретних прикладах, з використанням елементів інтерактивного навчання він розглянув з учасниками семінару низку найтиповіших ситуацій, що виникають у земельній сфері, та накреслив шляхи виходу з них.

      Час оприлюднення з 8 квітня 2009 року
      Виконавець:Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052