Новини за 10 квітня 2009р.

10 квітня 2009 р.

Верховна Рада України та Головне управління державної служби України як майбутні місця роботи чернігівських студентів


       сьогодні це лише мрія, але кожна мрія має право на здійснення – такий висновок зробили студенти чернігівських вузів, відвідавши зазначені установи. Молоді люди, що виявили бажання в майбутньому працювати в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, протягом двох тижнів проходять навчання за програмою тематичного короткотермінового семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи» на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. В рамках зазначеної програми для студентів організовано і виїзне навчання в м. Київ.
      Екскурсія приміщенням Верховної ради, включаючи кулуари та балкон зали засідань народних депутатів, зустріч у Комітеті з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму та Комітеті з питань науки і освіти – все це калейдоскопом промайнуло перед очима студентів. Досвідчені фахівці – працівники секретаріатів комітетів розповіли про основні напрями законодавчої роботи у сфері сімейного законодавства, молодіжної, туристичної політики, спорту, освіти і наукової роботи, поділилися своїми проблемами та перспективами. Ціла низка різноманітних питань виникла у молоді і до народного депутата України – Олеся Донія. Серед них – «Які перспективи працевлаштування молодих спеціалістів – випускників вузів?», «Чи буде прийнято новий закон «Про освіту?» та інші.
       «У нас існує багато проектів реформування, але не всі вони життєздатні» – зазначив Олесь Доній, ділячись своїм досвідом роботи у Верховній Раді.
      Друга частина виїзного заняття в м. Київ пройшла у Головному управлінні державної служби України. В режимі «круглого столу» відбувся ознайомчий семінар щодо діяльності Головного управління державної служби України. Його ведучі – заступник Начальника Головного управління державної служби України Олена Тертишна, заступник директора Департаменту персоналу державних органів та місцевого самоврядування – начальник відділу з питань управління персоналом місцевих державних адміністрацій – Любов Шевчук зробили детальний огляд специфіки державної служби України та пріоритетних напрямів діяльності Головдержслужби України.
      Напрями роботи Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу окреслила директор відповідного Центру Тетяна Ковтун.
      З діяльністю Школи вищого корпусу державної служби та служби в органах місцевого самоврядування познайомив майбутніх колег її директор Едуард Захарченко.
       Зміну моделей, ризики та втрати, міфи у сфері державного управління проаналізував завідувач кафедри НАДУ при Президентові України, доктор наук з державного управління, професор Іван Розпутенко.
      Завершився «круглий стіл» міні-тренінгом на тему «Членство України у Раді Європи та виконання нею зобов’язань у сфері прав людини», проведеним тренером Ради Європи Світланою Тимченко.
       «Від кадрової політики багато в чому залежить розбудова правової держави» – підсумували учасники заходу.

      Час оприлюднення з 9 квітня 2009 року
      Виконавець:Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052