Новини за 14 квітня 2009р.

14 квітня 2009 р.

       «Питання євроатлантичної інтеграції – це не лише питання змін у збройних силах, але питання модернізації країни вцілому», – зазначив директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій ВОЛОДИМИР БОЙКО під час відеоконференції «Сучасний стан та перспективи розвитку відносин Україна – НАТО».
      Зустріч відбулася 14 квітня в Чернігівському центрі підвищення кваліфікації кадрів за участю Центру Європейської Інформації. Окрім Чернігівського в конференції також брали участь аналогічні заклади з Херсонської та Кіровоградської областей. Конференція стала унікальною можливістю розповісти про здобутки колег з різних регіонів в галузі інформування населення, в тому числі держслужбовців, журналістів, вчителів, а саме представники цих професій були присутні на заході, з питань євроатлантичної інтеграції. Директор Херсонського центру СЕРГІЙ БІЛОРУСОВ поділився досвідом проведення відеомосту «Херсон – Брюссель», безпосередньо зі штаб-квартирою НАТО, а в. о. директора Кіровоградського центру СЕРГІЙ ВОРОНА розказав про навчання в Центрі груп з вивчення мов країн – учасниць НАТО.
      Не обішли увагою учасники конференції і історичний аспект питання євроінтеграції України. На думку завідувача кафедри історії слов’ян Чернігівського державного педагогічного університету ім.Т.Г.Шевченка, доктора історичних наук, професора СЕРГІЯ ЛЕПЯВКА Україна історично є частиною Європи, і питання про приналежність до європейців ми ставимо самі перед собою. «Нам самим треба вирішити, ким ми себе відчуваємо: європейцями чи євроазіатами, зрозуміти, хто ми є», – зазначив Сергій Анатолійович.
      З історією був пов’язаний і виступ представника Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області СЕРГІЯ БУТКА. «В своїй роботі ми намагаємось показати європейськість українських історичних постатей. Важливим є як збереження національної пам’яті народу, національно-державне висвітлення всіх віх історії, так і виховання поваги та об’єктивного ставлення до інших національностей», – зазначив Сергій Бутко під час свого виступу.
       «На даному етапі найважливішим є об’єктивне висвітлення питання діяльності НАТО, надання вичерпної незаангажованої інформації», – такою думкою підсумував зустріч заступник начальника управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації ЮРІЙ МУЗИКА. Ця теза червоною ниткою проходила через виступи всіх учасників конференції.

      Час оприлюднення з 14 квітня 2009 року
      Виконавець:Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052