Новини за 23 квітня 2009р.

23 квітня 2009 р.

       «А може варто ввести робочу форму для державних службовців?», – таке питання виникло і жваво обговорювалось під час відеоконференції «Роль і місце керівника в управлінській діяльності», що пройшла в Центрі підвищення кваліфікації держслужбовців 23 квітня. Спільно з представниками кадрової служби управлінь і відділів Чернігівської облдержадміністрації та Чернігівської міської ради тему менеджменту в державній службі обговорювали державні службовці V-VII категорії посади Севастопольської міської та районних державних адміністрацій, зараховані до кадрового резерву на керівні посади та представники Херсонської обласної державної адміністрації.
      Півтори години аудиторія обговорювала, кого можна назвати справжнім керівником, яким повинен бути імідж посадовця, якими психологічними рисами та характеристиками повинна володіти людина, яка веде за собою колектив.
      Як зазначила провідний спеціаліст відділу освіти Нахімовської РДА (Севастополь): «Керівник не той, хто відкриває двері ногами, а той хто вміє приймати рішення та відповідати за них».
       «Керівник-професіонал повинен інтуїтивно обирати стиль управління залежно від ситуації. Він повинен вміти заохочувати, критикувати, делегувати повноваження, створювати атмосферу довіри в колективі», – зазначила заступник начальника управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області, магістр державного управління Ірина Протченко.
       «Вдалий імідж – це баланс зовнішнього вигляду, психологічних характеристик та задатків людини, що відповідають вимогам часу. Кожна з цих складових є важливою та невід’ємною частиною іміджу як держслужбовця так і будь-якої особистості», – зазначила під час свого виступу доцент кафедри менеджменту Чернігівського державного технологічного університету, кандидат економічних наук Світлана Задорожна.
      А повертаючись до питання введення уніформи для державних службовців, варто зазначити, що більшість аудиторії погодилась з думкою директора Чернігівського Центру Володимира Бойка про те, що дрес-код безпосередньо не впливає на роботу керівника, набагато важливішими є професіоналізм та сумлінність у виконанні своїх обов’язків.

      Час оприлюднення з 23 квітня 2009 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052