Новини за 27 квітня 2009р.

27 квітня 2009 р.

Шукаємо нові форми та методи роботи


      Центр підвищення кваліфікації кадрів готовий до проведення першої сесії навчання начальників загальних відділів райдержадміністрацій за напрямом 1501 «Державне управління». Навчання планується проводити в очно-дистанційній формі. Професійна програма, як і раніше, складатиметься з двох сесій, перша з яких буде установчою, на ній слухачі отримають методичні матеріали та короткі настанови і пояснення від викладачів. Передбачається, що збірники, підготовлені Центром, допоможуть начальникам відділів самостійно опанувати матеріал та отримати інформацію відповідно до навчально-тематичного плану. Установча сесія визначається за погодженням з профільним структурним підрозділом облдержадміністрації. Друга сесія проходитиме в звичайному стаціонарному режимі, вона призначена для обговорення заздалегідь підготовлених рефератів та уточнення самостійно засвоєної інформації. Під час другої сесії перед слухачами виступлять спеціалісти з питань, що стосуються роботи загальних відділів. Завершиться опанування професійної програми комплексним комп’ютерним тестуванням та захистом випускної роботи.
      До початку навчання групи начальників загальних відділів Центр розробив і підготував ряд навчально-методичних збірників з таких модулів: «Територіальна організація влади в Україні», «Державне управління і державна служба», «Правове забезпечення державного управління і державної служби», «Політологія. Гуманітарна та соціальна політика в Україні», «Соціальні та психологічні аспекти державного управління», «Організація діяльності державного службовця», «Технологія підготовки та прийняття управлінських рішень» та інших.
      На цьому підготовка збірників не завершується, планується розробка методичок з інших навчальних модулів для наступних груп слухачів. Співвідношення стаціонарної частини та дистанційної кожного разу визначатиметься потребами аудиторії та наявними можливостями. Електронні версії розробок розміщуватимуться на сайті Центру.
      Така форма навчання покликана скоротити кількість стаціонарного перебування слухачів в Центрі майже вдвічі, що дозволить оптимізувати витрати місцевих органів влади на відрядження.

      Час оприлюднення з 27 квітня 2009 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052