Новини за 28 травня 2009р.

28 травня 2009 р.

      Сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів говорили про НАТО: обговорювались принципи роботи та завдання цієї організації, перспективи вступу України до неї, відносини Україна – НАТО – Росія та інші питання. Всі ці теми піднімалися під час віедоконференції «Україна – Нато: що далі? (європейські перспективи України)».Захід відбувся завдяки спільним зусиллям Центру підвищення кваліфікації кадрів, Центру європейської інформації Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка, Сіверського інституту регіональних досліджень та за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Учасниками зустрічі з боку Чернігова стали посадові особи місцевого самоврядування, державні службовці, представники громадських організацій, викладачі, студенти, журналісти. Вони змогли почути та обговорити доповіді керівника Центру українських досліджень Інституту Європи Російської академії наук, редактора журналу «Современная Европа» (Москва, Росія) Віктора Мироненка, викладача Інституту міжнародних відносин Варшавського університету Андрія Шептицького. З Чернігова доповідали директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Мішель Дюре, менеджер Програми Україна – НАТО з перепідготовки військовослужбовців Крістофер Штаудт та директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Володимир Бойко.
      Темою доповіді Мішеля Дюре було сучасне НАТО. «Існує багато міфів про альянс. Необхідно пам’ятати, що безпека має різні аспекти, тому НАТО постійно трансформується і готове до діалогу з партнерами», – зазначив пан Дюре під час свого виступу.
      Віктор Мироненко більше акцентував свою доповідь на відносинах Україна – Росія – НАТО. «Україні варто розглядати всі альтернативи та алгоритми забезпечення своєї безпеки», – підсумував свій виступ керівник Центру українських досліджень.
       «Співпраця з НАТО може допомогти Україні стати частиною Західної Європи», – так вважає Андрій Шептицький. Він зазначив, що питання членства в НАТО не є питанням відносин з Росією, на його думку можна бути членом НАТО і мати гарні відносини з Росією.
       «Питання часу вступу України до НАТО наразі не стоїть в практичній площині. Є час збити хвилю негативу до альянсу, змінитися зсередини. Україна повинна продемонструвати бажання до перемін, вміння виконувати власні рішення, тільки після цього можна говорити про вступ до НАТО», – поділився своїми думками з аудиторією Володимир Бойко.
      Про реалізацію в Україні Програми Україна – НАТО з перепідготовки військовослужбовців розповів Крістофер Штаудт. Дана програма допомагає військовим, що були звільнені, адаптуватися до цивільного життя, опанувати нову професію та знайти себе поза військовою службою.
      Саме сьогодні група військових, що опановувала в Центрі програму курсу “Комп’ютерна графіка та дизайн” завершила навчання. На урочистому закритті буди присутні учасники конференції: Мішель Дюре, Крістофер Штаудт та Володимир Бойко а також спеціаліст відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Сергій Болдирев та начальник відділення особового складу Чернігівського обласного військомату Сергій Устінов. Вони привітали слухачів з завершенням навчання та здобуттям нової цивільної професії. Колишнім військовим було урочисто вручено свідоцтва про проходження курсу навчання.

      Час оприлюднення з 28 травня 2009 року.
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 27 травня 2009р.

27 травня 2009 р.

       Сьгодні в Центрі підвищення кваліфікації кардрів відбулася «ярмарка вакансій» для військовослужбовців звільнених або таких, що плануються до звільнення зі Збройних сил України. Ярмарка стала логічним завершеням навчання військових за програмою курсу “Комп’ютерна графіка та дизайн”.
       Від представника міського центру зайнятості Галини Соловйової слухачі дізналися про ситуацію на ринку праці Чернігова, ознайомилися з вакансіями, що існують в нашому місті на даний момент, отримали рекомендації та поради щодо пошуку оптимальної роботи.
       Перед слухачами виступили представники деяких компаній (наприклад ЗАТ “ГК” Євротек”, ТОВ “КС Інвест”), від них військові отримали пропозиції роботи та відповіді на всі питання, що стосувались умов запропонованих вакансій.
       «Ситуація на ринку праці Чернігова зараз досить складна, але не безнадійна, – зазначила Галина Соловйова.- Якщо ви виявляєте активність і бажання працювати, то варта уваги робота обов’язково знайдеться», – зазначила представник міського центру зайнятості.

       Час оприлюднення з 27.05.09
       Виконавець Фесенко М.В.
       конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 26 травня 2009р.

26 травня 2009 р.

Україна – НАТО: що далі?


      В контексті болючих для України питань євроатлантичної інтеграції відбуватиметься відеоконференція «Україна – НАТО: що далі?» в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.
      Передбачається, що на відеоконференцію в Чернігові завітають директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Мішель Дюре та менеджер Програми Україна – НАТО з перепідготовки військовослужбовців Крістофер Штаудт, які, відповідно, висвітлюватимуть сучасний стан Організації Північноатлантичного договору, напрями діяльності Центру інформації та документації НАТО в Україні та механізми реалізації в Україні Програми Україна – НАТО з перепідготовки військовослужбовців.
       В рамках заходу передбачено і пряме включення (в режимі відео-зв’язку) учасників з інших держав – викладача Інституту міжнародних відносин Варшавського університету Андрія Шептицького (Польща) , керівника Центру українських досліджень Інституту Європи Російської академії наук, редактора журналу «Современная Европа» – Віктора Мироненка (Росія).
       Організатори відеоконференції – Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, Центр європейської інформації, Сіверський інститут регіональних досліджень.
     &nbspМісце проведення заходу: м.Чернігів, проспект Миру, 43, аудиторія №3 Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій
       Дата проведення: 28 травня 2009 р.,
       Початок заходу: 11 год. 00 хв.
      Запрошуємо всіх бажаючих.ПРОГРАМА

Доповідачі:

Мішель Дюре – директор Центру інформації та документації НАТОв Україні

Віктор Мироненко– керівник Центру українських досліджень Інституту Європи Російської академії наук, редактор журналу «СовременнаяЕвропа» (Москва, Росія) – в режимі відеоконференції

Андрій Шептицький – викладач Інституту міжнароднихвідносин Варшавського університету

Крістофер Штаудт – менеджер Програми Україна –НАТО з перепідготовки військовослужбовців

Володимир Бойко –директор Чернігівського центруперепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади,органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій  

 

Учасники зустірчі: посадовіособи місцевого самоврядування, державніслужбовці, представники громадських організацій,  викладачі, журналісти.


 

 

1100 – 1110     Відкриттязустрічі

 

Вступне слово ведучого:

Володимир Бойко

 

1110 – 1210    Доповіді:

 

Мішель Дюре

Сучасне НАТО

 

Віктор Мироненко

Безпековий вимір сучасних україно-російських відносин

 

Андрій Шептицький

Взаємини Україна – НАТО – Росія

 

Крістофер Штаудт

Реалізація в Україні Програми Україна – НАТО зперепідготовки віськовослужбовців

 

Володимир Бойко

Взаємини Україна – НАТО та регіональна безпека

 

1210 – 1240    Питання та обговорення

 

1240 – 1250    Підбиття підсумків