Новини за 10 червня 2009р.

10 червня 2009 р.

      Дослідження індексу сприйняття корупції показує, що Україна займає 134 місце серед 180 можливих. «Як нашій державі досягти такого низького рівня корупції як Данії, Швеції, Сінгапурі?» – відповідь на це питання шукали учасники виїзного семінару-тренінгу «Запобігання і протидія корупції у сфері державного управління», що відбувся сьогодні в Носівці. Учасниками даного навчання стали посадові особи місцевого самоврядування, державні службовці місцевих органів виконавчої влади Носівського району.
      Відкривали навчання заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Журенко та заступник голови районної ради Микола Павленко. Вони підкреслили актуальність проблеми корупцї для сучасної України, зауважили суперечливість ситуації, що склалась у сфері протидії корупції.
      Проводив семінар головний спеціаліст відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Сергій Меженний. Що таке корупція та корупційні правопорушення в діючому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень – про це в інтерактивній формі розповів слухачам Сергій Олександрович. Жваве обговорення викликало питання світового досвіду боротьби з корупцією та його використання в умовах України.
      «Подолання корупції – засіб вирішення економічних, соціальних та цілого ряду інших проблем» – до такого висновку прийшли учасники семінару-тренінгу.
      Наступний семінар з даної теми заплановано провести в липні для посадових осіб та державних службовців Ніжинського району.

      Час оприлюднення з 10 червня 2009 року
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052