Новини за 2 липня 2009р.

2 липня 2009 р.

      2 липня 2009 р. Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг «Запобігання і протидія корупції у сфері державного управління» у Ніжинському районі. Учасниками даного навчання стали посадові особи місцевого самоврядування, державні службовці місцевих органів виконавчої влади. Семінар став останнім у серії виїзних тренінгів на цю тему.
      У відкритті навчання взяли участь в.о. заступника Ніжинської райдержадміністрації Андрій Калініченко та заступник голови районної ради Сергій Сиводід. Вони підкреслили актуальність теми, необхідність невідкладного розв’язання проблеми корупції в Україні.
      Проводив семінар головний спеціаліст відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Сергій Меженний. Занняття було побудовано в інтерактивній формі. Це дало змогу учасникам не лише послухать викладача, але й самим знайти відповіді на питання: що таке корупція, чому в Україні склалась така ситуація в даній сфері, що залежить від кожної людини у напрямку подолання цього явища в суспільстві. За допомогою методики ажурна пилка слухачі дізналися про світовий досвід боротьби з корупцією та його використання в умовах України.
       «Якщо хочеш мати дачу
      Ще і машину у придачу,
      То працюй на всю котушку,
      І отримаєш ще й пушку
      Хабарів же не бери,
      Бо не обминеш тюрми.»
      Такий вірш склала одна з учасниць семінару під час складання ментальної карти. Це стало лейтмотивом семінару. Слухачі дійшли висновку, що подолання явища корупції в країні веде до вирішення цілого комплексу економічних та соціальних проблем.

      Час оприлюднення з 2 липня 2009 року
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052