Новини за 9 липня 2009р.

9 липня 2009 р.

      Літо та осінь цього року є багатими на ювілеї славетних майстрів українського письменства: 17 липня минає 160 років від дня народження Олени Пчілки, 7 серпня – 190 років від дня народження Пантелеймона Куліша, 8 серпня 175 років виповнилося б Юрію Федьковичу, 9 вересня виповнюється 240 років від дня народження Івана Котляревського, а 10 вересня минає 115 років від дня народження Олександра Довженка.
      До цих дат приурочено виставку«Майстри українського красного слова», що функціонує наразі в Центрі підвищення кваліфікації кадрів. На виставці можна знайти відомості про життєвий та творчий шлях зазначених письменників, дізнатися про їх місце в літературному процесі, ознайомитись з творами цих авторів. До уваги відвідувачів представлені також літературознавчі дослідження відомих науковців, зокрема книга Дмитра Чижевського «Історія української літератури», «Основи української літературно-наукової критики» Леоніда Білецького та інші.
      Переглянути матеріали виставки можуть слухачі та працівники Центру, а також всі, хто не байдужий до українського літературного слова.

      Час оприлюднення з 9 липня 2009 року
      Виконавець:Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052