Новини за 20 серпня 2009р.

20 серпня 2009 р.

      

Відеоконференція до Дня Незалежності


      Наразі Україна живе в передчутті чергової річниці своєї незалежності. Це час для підсумків , визнання здобутків і урахування недоліків у побудові нашої молодої держави. Час висновків та планування на майбутнє. Саме про те, як проходить процес державотворення на теренах сучасної України і говорили учасники відеоконференції «Основи теорії державного будівництва та їх застосування в умовах України». Захід відбувся в Чернігівському Центрі підвищення кваліфікації кадрів за участі науковців, освітян, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, працівників сфери культури з Чернігова, Миколаєва та Кіровограда.
      Виступаючі торкалися різних аспектів державного будівництва: говорили про історичне підґрунтя та віхи створення незалежної України, відповідальну та нелегку роль державних службовців в розбудові країни та про громадянське суспільство як необхідний компонент незалежної демократичної держави.
      Так, проректор Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, кандидат історичних наук Ірина Козир поділилася думками про фактори процесу державотворення, серед яких ключовим назвала історичний досвід державотворення. На її думку, відбутися як держава Україна може спираючись передусім на внутрішні національні інтереси.
      Кандидат політичних наук, доцент кафедри державної політики та менеджменту ІДУ Чорноморського державного університету ім. Петра Могили Світлана Сорока виклала свій погляд на устрій влади в Україні та пропозиції щодо його реформуваня. Питання виявилося досить дискусійним і викликало жваве обговорення серед учасників відеомосту.
      Також учасники заходу обговорювали тему взаємодії органів державної влади з громадськими організаціями. Своїм досвідом з цього питання поділилися голова Кіровоградської обласної організації Всеукраїнського товариства імені Олени Теліги, викладач кафедри українознавства Кіровоградського національного технічного університету, заступник голови обласної організації Української народної партії Любов Боса та представник Кіровоградського телевізійно-інформаційного молодіжного об’єднання «Відкриті двері» Ольга Прядко. Представник Інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко зазначив, що Чернігівська обласна державна адміністрація активно провадить практику тісної співпраці з громадськими організаціями, цікавиться їх думкою та пропозиціями. Загалом всі учасники зійшлися на тому, що лише за активної позиції громадян в країні можливі позитивні зрушення і тенденції. «Державне будівництво залежить від наших спільних зусиль», – зазначила учений секретар Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, установ і організацій Людмила Чабак, підсумовуючи зустріч.

      Час оприлюднення з 20 серпня 2009 року
      Виконавець:Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 18 серпня 2009р.

18 серпня 2009 р.

      Цього тижня вся країна готується до святкування головного державного свята – Дня Незалежності України. Не залишився осторонь і Центр підвищення кваліфікації кадрів. До річниці проголошення незалежності України в Центрі відкрито виставку художньої літератури.
      На виставці представлені книги, що розповідають про історичні віхи здобуття Україною незалежності, думки відомих науковців про минуле та сучасне нашої держави, передбачення щодо її майбутнього. Також відвідувачі виставки зможуть переглянути основний закон незалежної України – Конституцію та більше дізнатися про Державний Прапор України: його історію, тлумачення та значення.
      Ознайомитись з експонатами виставки можуть усі бажаючі.

      Час оприлюднення з 18 серпня 2009 року
      Виконавець:Фесенко М.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052