Новини за 18 вересня 2009р.

18 вересня 2009 р.

Молодіжна політика в Європейському Союзі – це надання можливостей,

      надання можливостей реалізації саме власних ініціатив, не нав’язаних зверху, а цікавих безпосередньо молоді, – до такого висновку прийшли учасники круглого столу «Молодіжна політика в країнах Європейського Союзу». Зазначений захід відбувся 18 вересня 2009 року в приміщенні Чернігівської обласної ради.
       «Круглий стіл» було організовано Сіверським інститутом регіональних досліджень спільно з Центром європейської інформації у м. Чернігів (Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В.Г. Короленка) за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
      В режимі відеозв’язку відбулася розмова й з експертом з молодіжної політики в країнах ЄС – представником Польщі.
      Молодь отримала змогу не лише ознайомитися з напрямами реалізації політики щодо дітей та молоді в країнах Європейського Союзу, але й проаналізувати українські реалії.
      Зокрема, Томаш Братек, директор програми Mloziez w Dzialaniu (Польща) окреслив основні засади реалізації політики щодо молоді в країнах ЄС, зазначивши, що підтримка Європейського Союзу є основною для польської молоді. Оскільки в Польщі навіть не існує загальнодержавного відомства у зазначеній сфері. Всі молодіжні програми Європейського Союзу реалізуються на рівні децентралізації.
      Заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, доктор історичних наук Дмитро Никоненко поділився своїми враженнями щодо реалізації молодіжної політики в Німеччині. Як виявилося, німецька система – одна з найдорожчих та водночас найкращих систем молодіжної політики в Європі.
       «Існує безліч різноманітних можливостей і для української молоді в Європейському Союзі, таких як освітні обміни, гранти для громадських організацій. Але наша молодь ще недостатньо активна. Цю ситуацію потрібно виправляти» – такий висновок зробили учасники «круглого столу».

       Час оприлюднення з 18 вересня 2009 року
       Виконавець: Чабак Л.А.
       конт. тел.: (8-0462) 676 052