Новини за 12 жовтня 2009р.

12 жовтня 2009 р.

       12 жовтня в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочали навчання начальники служб у справах дітей райдержадміністрацій, міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук, районних у м. Чернігові рад. Для них буде проведено триденний тематичний семінар «Основні напрями діяльності органів місцевої влади щодо захисту прав та законних інтересів дітей».
       Питання захисту прав та законних інтересів дітей зараз є досить актуальними і потребують висвітлення – зауважила заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Юлія Оліфіренко. Про мету та цілі семінару розповів директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.
       Під час навчання слухачі матимуть змогу ознайомитися з організацією заходів, спрямованих на профілактику безпритульності, бездоглядності та злочинності серед дітей, порядком ведення обліку дітей, які можуть бути усиновлені, осіб, які бажають усиновити дитину, та здійснення нагляду за дотриманням прав дітей після усиновлення, реалізацією прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на сімейне виховання. Також слухачі проаналізують основні напрями діяльності органів місцевої влади щодо захисту прав та законних інтересів дітей, вивчать взаємодією центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служб у справах дітей на етапі підготовки до створення прийомних сімей тощо.

       Час оприлюднення з 12 жовтня 2009 року
       Виконавець: Сірик А.С.
       конт. тел.: (8-0462) 676 052