Новини за 15 жовтня 2009р.

15 жовтня 2009 р.

Україна все ще знаходиться під пильним моніторингом Ради Європи

       – застеріг директор Бюро інформації Ради Європи в Україні Олександр Павличенко під час тематичної зустрічі «Членство України у Раді Європи та виконання нею зобов’язань у сфері прав людини», – а отже, потрібно інтенсифікувати діяльність нашої держави у сфері захисту прав людини.
       Саме обговоренню таких питань і був присвячений захід, що відбувся в рамках тижня Європейської демократії, та став спільною ініціативою Чернігівського центру підвищення кваліфікації кадрів, Чернігівської обласної ради, Сіверського інституту регіональних досліджень, Центру європейської інформації в м. Чернігів, за підтримки міжнародного Фонду «Відродження».
       Учасники тематичної зустрічі окреслили коло питань, що стосуються співпраці України та ради Європи. Зокрема, голова постійної комісії з питань бюджету і фінансів виконавчого апарату обласної ради Михайло Подоляко розповів про розвиток співробітництва органів місцевого самоврядування з відповідними структурами європейських країн.
       Розмову про болючі теми проблем українського суспільства з точки зору Ради Європи продовжив Олександр Павличенко. Окресливши структуру Ради Європи, він нагадав, що обов’язкова умова перебування країни в РЄ – ратифікація Європейської конвенції з прав людини. Директор Бюро інформації Ради Європи торкнувся механізмів коригування РЄ порушень держав у сфері прав людини, розповів про законодавчі акти, прийняті Україною під тиском Ради Європи.
       «Рада Європи стоїть на захисті тих, хто є найменш незахищеним у суспільстві. В той же час, варто мати на увазі, що чим більше захищених людей, тим більш захищене суспільство загалом» – підсумував Олександр Павличенко. І це треба взяти до уваги нашим посадовцям.

       Час оприлюднення з 15 жовтня 2009 року
       Виконавець: Чабак Л.А.
       конт. тел.: (8-0462) 676 052