Новини за 29 жовтня 2009р.

29 жовтня 2009 р.

Адаптація законодавства України до законодавства ЄС є пріоритетною складовою процесу інтеграції України до Європейського Союзу

       – гостре обговорення такої думки відбулося під час семінару «Адаптація соціальної політики та трудового законодавства до стандартів ЄС». Семінар, організований Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації, пройшов на базі Ніжинської районної державної адміністрації. Це перший з серії заходів, організованих в Чернігівській області в рамках Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2008—2011 роки.
      Під час семінару його учасники, а це голови територіальних громад Ніжинщини, мали змогу ознайомитися з механізмами адаптації права України до права Європейського Союзу, структурою права ЄС, основними інституціями, що координують в Україні напрями євроінтеграційного курсу.
Також слухачі проаналізували сутність соціальної політики та трудового законодавства України, аспекти соціального захисту населення України в контексті адаптації соціальної політики України до стандартів Європейського Союзу.
      Семінар проходив із застосуванням інтерактивних методів. За їх допомогою учасники заходу мали змогу визначити критерії необхідності адаптації Україною соціальної політики та трудового законодавства до стандартів ЄС, а також накреслити своє бачення стану соціальної політики та соціального захисту в Україні та висловити позитиви та негативи наближення до європейських стандартів. Зокрема, серед основних побоювань керівників територіальних громад щодо майбутнього нашої держави – аби Україна не стала «смітником», «санітарною зоною» для європейських держав. Дуже хвилювали їх і питання зменшення проявів корупції та досягнення належного рівня добробуту нашими громадянами.
      Проводила семінар заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації Наталія Мужикова.

      Час оприлюднення: 29 жовтня 2009 року
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052