Новини за 30 жовтня 2009р.

30 жовтня 2009 р.

Ціна злочинної політики: до 70-х роковин початку Другої світової війни

       1-2 листопада 1939 р. позачергова сесія Верховної Ради СРСР ухвалила закон про включення Західної України до складу СРСР і возз’єднання з УРСР. Здається треба радіти. Проте, включення західноукраїнських і західнобілоруських земель до Радянського Союзу стало наслідком злочинної змови керівників двох тоталітарних держав Сталіна і Гітлера. 23 серпня 1939 р. їхні держави підписали відомий в історії договір про ненапад між Німеччиною і Радянським Союзом, який увійшов в історію під назвою «пакт Молотова – Ріббентропа». 19 серпня 1939 р. сам Сталін так пояснював необхідність цього на засіданні політбюро ЦК ВКП(б) (ЦХИДК, ф.7, оп.1, спр.1223): «Якщо ми укладемо договір про взаємодопомогу з Францією і Великобританією, Німеччина відмовиться від Польщі і буде шукати «модус вівенді» із західними державами. Війна буде відвернена, але у подальшому події можуть набути небезпечного характеру для СРСР. Якщо ми приймемо пропозицію Німеччини про укладання з нею пакту про ненапад, вона, певна річ, здійснить напад на Польщу, і втручання Франції та Англії в цю війну стане неминучим». І далі він повідомив соратникам: «Німеччина надала нам повну свободу дій у прибалтійських країнах і не заперечує з приводу повернення Бессарабії СРСР. Вона готова поступитися нам у якості зони впливу Румунією, Болгарією та Угорщиною. Відкритим залишається питання, пов’язане з Югославією…». Це, як вже нам відомо оформили у таємному протоколі до договору.
       Таким чином, СРСР разом із гітлерівською Німеччиною винен у розв’язанні Другої світової війни. 1 вересня 1939 р., відповідно попереднього узгодження, Гітлер напав на Польщу, а вже 17 вересня до нього приєднався Сталін. Суверенну державу було знищено й поділено між імперіалістами. Народи заплатили колосальну ціну за цю змову Гітлера і Сталіна, які так рвалися до світового панування – впродовж 1939 – 1945 рр. загинуло понад 50 млн і це далеко неповна кількість жертв. Україна втратила майже 9 млн співвітчизників і скільки зусиль довелося прикласти воякам Червоної армії та УПА, щоб знищити коричневу чуму. А від комуністичного тоталітаризму звільнилися тільки у 1991 р.
30 жовтня ц.р. саме про це йшлося на лекції представника Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергія Бутка у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Після обговорення теми слухачі – бухгалтери сільських рад переглянули документальний фільм «Між двома жорнами»

      Час оприлюднення: 30 жовтня 2009 року
      Виконавець: Бутко С.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052