Новини за 30 листопада 2009р.

30 листопада 2009 р.

      Голови територіальних громад Новгород-Сіверщини ознайомилися з основними напрямами роботи Організації Вашингтонського договору, а також механізмами ї співробітництва з Україною, Європейським Союзом, Росією під час семінару «Національна безпека України і НАТО».
      Це перший із серії семінарів з євроатлантичної тематики, організований Чернігівським центром підвищення кваліфікації в рамках Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2008 – 2011 роки, затвердженої постановою Кабінету міністрів України від 05.11.08 № 974.
      Слухачі дискутували щодо позитивних та негативних сторін євроатлантичної інтеграції, ознайомлювались з Планом дій щодо членства України в НАТО та Річною національною програмою на 2009 рік з підготовки України до набуття членства в НАТО, затвердженою Указом Президента України у серпні цього року.
      Як з’ясувалося, текст цих документів для переважної більшості слухачів був досі незнайомий. Тож посадовці, проаналізувавши зазначену ситуацію, зазначили: «як би ти не ставився до НАТО та євроатлантичного курсу України, знати такі документи ти повинен».
      Підсумком семінару стало тестування його учасників, яке засвідчило необхідність продовження такого роду роботи.

      Час оприлюднення з 30 листопада 2009 року
      Виконавець:Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052