Новини за 1 грудня 2009р.

1 грудня 2009 р.

       Головні архітектори районів та міст обласного значення області та спеціалісти з питань кадрової роботи апаратів райдержадміністрацій, структурних підрозділів облдержадміністрації розпочали навчання в Центрі за програмами відповідних тематичних короткотермінових семінарів.
       Зокрема, головні архітектори під час семінару «Здійснення місцевими державними адміністраціями повноважень у галузях містобудування та архітектури» ознайомляться з новою редакцією Типових регіональних правил забудови території Чернігівської області, проаналізують порядок формування ведення та використання регіонального страхового фонду документації, створення СФД на закінчені будівництвом об’єкти, звернуть увагу на дотримання пам’яткоохоронного законодавства при проектуванні будівельних робіт; додержання екологічних вимог та вимог природоохоронного законодавства у проектах на будівництво та реконструкцію. Також слухачі детально проаналізують сферу компетенції місцевих державних адміністрацій у сфері містобудування.

****

       Спеціалісти з питань кадрової роботи в рамках семінару «Кадровий менеджмент в органах державної влади»працюватимуть над аналізом стану кадрової роботи та шляхами її удосконалення, обговорюватимуть актуальні питання постановки кадрової роботи відповідно до вимог чинного законодавства про державну службу. Під час семінару звертатиметься увага слухачів і на основні завдання та пріоритети державної служби, напрями реформування, а також шляхи та форми удосконалення організаційно-масової роботи райдержадміністрацій, структурних підрозділів облдержадміністрації.

       Час оприлюднення з 1 грудня 2009 року
       Виконавець:Чабак Л.А.
       конт. тел.: (8-0462) 676 052








****

       1 грудня на базі Менської державної адміністрації та районної ради пройшов семінар-тренінг «Енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії – застосування європейського досвіду в Україні». Він був організований Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації і став другим у низці заходів, організованих в Чернігівській області в рамках Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2008—2011 роки.
       Під час семінару його учасники, а це голови територіальних громад Менщини, мали змогу ознайомитися з такими питаннями: споживання енергії в Україні; відновлювальна енергетика у світі та Україні; державна політика енергозбереження країн Європейського Союзу; програми енергозбереження та законодавство в Україні.
       На тренінгу слухачі проаналізували стан сучасної енергетики України, перспективні напрями її розвитку. Також була розглянута відновлювальна енергетика в світі: фотоелектрика, вітроенергетика, біопаливо та їх використання в Україні, стан впровадження енергозберігаючих технологій на Чернігівщині. Учасники семінару дійшли висновку, що питання вже сьогоднішнього дня – це розширення використання альтернативних джерел енергії: сонця, вітру, біомаси.
       Провів семінар Сергій Васильович Зінченко – керівник Чернігівської філії Державного підприємства «Учбово-експертний центр НАЕР».
       Час оприлюднення з 1 грудня 2009 року
       Виконавець: Коваленко Н.В.
       конт. тел.: (8-0462) 676 052